Конференција за новинаре, 11. мај 2017. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка понавља свој захтев да министар просвете Младен Шарчевић хитно поднесе оставку на своју функцију, јер није способан да је обавља и показао је да није достојан елементарних моралних критерија који се траже од свих оних људи који се баве просветом и педагогијом.

Прво, ми смо вам указивали на та његова упутства за увођење сексуалног образовања у основне школe и обданишта. Упутства која су скандализовала српску јавност. Он је мислио да се из тога извуче једноставно тако што ће сменити одговорне чиновнике за овај документ. Он мора да сноси последице! И ако сада не поднесе оставку, ако га видимо у саставу нове Владе Србије – ми ћемо му направити пакао у Народној скупштини, па ће се покајати што му је икада пало на памет да буде министар. Немојте да се мрштите, само вербални пакао.

Друго, данас ми је стигао његов одговор на посланичко питање. Како то да је одмах поставио за државног секретара Марка Миленковића? Само што смо га избацили из Српске радикалне странке и само што смо га принудили да врати посланички мандат – зато што је продао изборе у Житорађи и целом Топличком округу, зато што је обилазио наше чланове, симпатизере и потписнике „сигурног гласа“ од куће до куће, убеђивао их да гласају за Вучића говорећи да је између Вучића и мене све договорено: да Вучић буде председник, а да ја будем премијер. Носио је посебан списак на који је уписивао незапослене грађане Житорађе обећавајући да ће се ускоро нова фабрика тамо основати и да ће ти људи са списка бити први запослени у тој фабрици.

А видите шта сада ради министар Младен Шарчевић (добили сте копију овог документа), он хвали квалификације Марка Миленковића!? Па, шта значе ове квалификације ако он нема никаквих моралних скрупула!? Ваљда морални квалитети треба да буду на првом месту, па тек онда достигнута школска спрема или резултати рада на послу. Неко ко је високи државни функционер мора бити, пре свега, човек од моралног ауторитета, а сложићете се са нама да Марко Миленковић апсолутно не поседује никакав морални ауторитет.

Изволите, имате ли неко питање?

 

Новинар: Да ли може питање мимо ове теме?

Проф. др Војислав Шешељ: Може, наравно.

Новинар: Како коментаришете изјаву Вилијама Вокера о великој Албанији?

Проф. др Војислав Шешељ: Па, мене лично, а ни Српску радикалну странку, наравно, не изненађује Вокерова изјава. И кад је био званични представник ОЕБС-а Вокер је водио политику велике Албаније, помагао је албанске терористе на Косову и Метохији кад су они већ доживели пораз – да поново стану на ноге, да се реорганизују. Он је припремио бомбардовање Србије, он је цело Косово картографски обележио како би било што лакше снагама НАТО да ударе на наше највиталније објекте. И сада и онда он је био плаћеник Албанаца. Албанци су сваку подршку са Запада увек плаћали огромним сумама новца. Чак је морао Хашим Тачи својевремено да пружа љубавне услуге Медлин Олбрајт да би је имао на својој страни. И кажу људи да је успевао у томе. Изволите.

Новинар: Господине Шешељ, каква је ово књига што је деле ваши сарадници?

Проф. др Војислав Шешељ: Па, није то моја књига, то је књига Александра Мартиновића. Питајте њега, можда вам да и потпис.

Новинар: Али, не дели је он него ваши сарадници.

Проф. др Војислав Шешељ: Та књига је била спремна за штампу још 2012. године. Нажалост, тек сад је штампана – била је несташица новца.

Новинар: А што сте је штампали сад?

Проф. др Војислав Шешељ: Па, ето, да не остане неки квалитетан рукопис нештампан, без обзира шта је он после радио, јер то су његови квалитетни скупштински говори. Они су дословни. Можете проверити у скупштинској документацији.

Новинар: А шта доказујете овим ?

Проф. др Војислав Шешељ: Ма, ништа не доказујем. Ево, данас сам доказивао да Александар Вучић заправо никад није био за Велику Србију, него је само глумио и мене је цитирао. И сад хоће мене да хапси што сам ја и даље за Велику Србију. О томе сам у Скупштини говорио.

Новинар: А због чега ова фотографија?

Проф. др Војислав Шешељ: Па, је ли то његова фотографија? Ја не знам, ја нисам ликовни уметник, ја не могу да вам то објасним. Али, сматрам да теорија еволуције и те како има упориште у науци, али је не прихватам апсолутно. Има и она своје фалинке, знате. Ја могу да схватим да су се виши животни облици развијали из нижих животних облика, али оно прво у зачетку, онај први једноћелијски организам, он није настао из неке топле чорбе или из неке масне баруштине. Живот може да настане само из живота. И наравно, постоји још један проблем у теорији еволуције – што све карике између мајмуна и човека нису пронађене, нису доказане. А друго, не би било згорег да се поред Дарвинове теорије еволуције проучава мало и теорија Ериха фон Деникена који је изнашао доказе о ванземаљском мешању у еволуцију човека – тако да све буде младим људима приступачно, а да се код њих развија критични дух, критично учење, па да се према свом критичном духу и опредељују.

Да се разумемо, Дарвинова теорија еволуције не може да искључи Бога, наука не може да искључи Бога све док постоји велика тајна, па макар се та велика тајна звала Великим праском, то не искључује Бога. А шта је било пре Великог праска? А шта је Бог? Врховни разум у Космосу. Чак и ако се открију ванземаљске цивилизације, то не доводи у питање Бога. Може да доведе у питање неке земаљске религије, али религију су стварали људи, а не Бог.

Новинар: Да ли ћете гласати? Да ли ћете учествовати у расправи о избору новог тужиоца за ратне злочине? И како ћете гласати?

Проф. др Војислав Шешељ: Да, спремам се да интензивно говорим о томе.

Новинар: А како ћете гласати?

Проф. др Војислав Шешељ: Хајде да то буде тајна до почетка расправе. Гласаћемо за ову кандидаткињу – чини нам се озбиљнијом, а овај кандидат, имена им нисам запамтио, не замерате ми ваљда – он је већ пред пензијом, био је у већем броју процеса и сматрам да му искуства нимало нису добра, јер имамо читав низ критичких примедби на рад Специјалног тужилаштва за ратне злочине.

Новинар: Да ли ви ових дана имате проблем да уведете госте у Скупштину ?

Проф. др Војислав Шешељ: Да, никоме то не дозвољавају.

Новинар: Да ли имате објашњење зашто?

Проф. др Војислав Шешељ: Одговор је зато што су, ваљда, демократе покушале да уведу 40, 50 демонстраната у галерију, па је то био повод да се забрани.

Новинар: Да ли знате до кад ће да траје забрана?

Проф. др Војислав Шешељ: Не знам, заиста. Нисам се распитивао.

Новинар: Како коментаришете напад на француског филозофа Бернара Левија?

Проф. др Војислав Шешељ: Какав напад?! Није то напад, гађали га тортом. Не може торта бити оружје напада. Заслужио је он много горе ствари. Да смо ми били ту, много горе би он прошао.

Новинар: Мислите ли да је то нека провокација? Шта би га сачекало?

Проф. др Војислав Шешељ: Свашта. Ко зна да ли би живу главу извукао. Толико је то зло од човека. Штета добре торте, требало га је говнима гађати. Имате ли још неко питање? Ако немате, хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР