Конференција за новинаре, 20. април 2017. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, настављају се велики притисци напредњачког Вучићевог режима на Српску радикалну странку. Ми смо изложени главном удару. То се види по понашању напредњака у целом Топличком округу. Тамо настављају акцију поткупљивања појединих чланова обећањем радних места у фабрици чија се изградња тек планира. Видели сте шта је било у Житорађи. Тамо нам је пукао цели општински одбор и издао народни посланик Миленковић. Данас се нешто слично десило у Прокупљу. Тамо није отишао цели одбор, него потпредседник одбора са одређеним бројем чланова. Они су хтели да преузму нашу странку у целости у целом Топличком округу. Ми смо успели ту ситуацију да санирамо. Сличне се ствари дешавају, нешто мањег обима и у скоро свим другим општинама у Србији. Ми ћемо то издржати. Ми ћемо те њихове насртаје превладати, али ћемо непрекидно обавештавати јавност о свему што се дешава. Видели сте шта је синоћ урадила Маја Гојковић у Народној скупштини. Кад сам дошао на ред да говорим није ми дозволила, него је реч дала представници напредњачке странке. Све време сам седео тамо, ишчекивао да будем прозван, био на реду по свим прописима, по свим правилима, али нису дозволили да говорим у време кад знају да је пренос Скупштине најгледанији. Због тога јутрос нисам хтео да будем у сали, па ћу чекати данас да говорим поподне. Опет ћу чекати да говорим у 5 сати. То је, дакле, све оно са чим се ми српски радикали данас суочавамо откако је режим оштрицу своје офанзиве против нас усмерио. Изволите, имате ли ви нека питања?

Новинар: Како коментаришете нападе демонстраната јуче иако сте их претходно подржавали? Милена Томовић, Студио Б.

Проф. др Војислав Шешељ: Знате шта, нисам ја подржавао демонстранте. Ја сам подржао неке њихове захтеве. А и тада сам саопштио да не знам ко су организатори. А оно јуче нису били ни демонстранти. То је била једна шачица јада. Демонстрације заправо нису ни почеле кад су покушали да ме зауставе. Да су демонстрације биле пред Скупштином, па нисам ваљда луд да идем аутом кроз хиљаду, две или три хиљаде људи, али је саобраћај на Булевару још увек трајао, постојао, није заустављен. Ако није заустављен саобраћај, шта има природније него да изађем на главну улицу и да се одвезем. И сад да се нађе неколико будала да ме у томе спрече? Никада то нећу дозволити. Док сам народни посланик има да улазим на овај главни улаз и да на њега излазим из Народне скупштине. Ако је Булевар блокиран због демонстрација, због митинга, наравно, идем оном улицом која није блокирана. Али да ми неко не да из чиста мира да изађем на улицу у којој се одвија саобраћај, па пре бих га згазио него што бих то дозволио. Изволите.

Новинар: Господине Шешељ, на сајту Агенције за борбу против корупције још увек нема годишњег извештаја за Српску радикалну странку, иако је према ранијем мониторингу агенције за претходне изборе, парламентарне, 2016.године, утврђено да Српска радикална странка дугује Телевизији Пинк 46 милиона динара, а Телевизији Хепи 13 милиона. Како мислите да исплатите тај дуг и хоћете ли када се појави извештај бити у минусу, има наговештај да је странка у минусу?

Проф. др Војислав Шешељ: Ми смо поднели извештај. Дуг Пинку не признајемо, јер нису испунили своје обавезе. Обуставили су емитовање наших спотова неколико дана пре избора, пре изборног ћутања. А Хепију смо дали гаранцију уговором. Та гаранција је укњижена и нема шта да нас гањају сад. Они су прихватили материјалну гаранцију новчаног износа уговора.

Новинар: Јесте ли сад у минусу?

Проф. др Војислав Шешељ: Не, ми уопште нисмо у минусу. Имамо ми неки спор са РТС одраније, али то ћемо судски добити. Имамо ми и спор са Студијом Б на 9 милиона динара. Требало би то пре годину дана да су нам исплатили, јер смо по ванредном правном леку добили поступак и судски налог да се то исплати, али још нису, па ћемо лепо да се гонимо. Али, да дозвољавамо некоме да нас понижава на тај начин што нама обећа одређене термине, па не поштује ту одлуку или нас заспе огромним бројем спотова неке друге странке, пре свега владајуће, то није коректно понашање и то одмах доводи у питање уговор. Знате, ако је одређено да један блок телевизијских спотова траје три минута, не могу га они једнострано продужити на 10 минута. Тиме су већ прегазили уговор. Ми се не дамо обманути на тај начин. Па ћемо се гонити, па шта суд одлучи, видећемо. Ево, успешно смо ово против Студија Б добили, никако да нам исплате 9 милиона. А то је спор још из времена Небојше Човића, кад је он преотео Студио Б. Купили смо цели џип, нов новцат, Студију Б као странка да нам заузврат емитује одређен број спотова и специјалних емисија. А они нам то после укњиже као дуг. А где је џип? Нема џипа. А власник каже – Код мене су купили џип и одвезли су из Студија Б. Вучић, који је тад био генерални секретар, позван као сведок и он је потврдио. И морали смо да добијемо. Тако ћемо се прегањати и око осталог. Имамо ми неки спор још из 2012. године са државном телевизијом. Ми те дугове не признајемо. Где год нису били коректни према нама, сами су раскинули уговор. А на нама је да докажемо у чему су били некоректни. Ми смо предали извештај. Зашто га нема на сајту, ја не знам. Али то заиста не водимо као дуг. Изволите.

Новинар: Чули смо од представника опозиције да се на посланичка питања не одговара, иако је рок да функционери одговоре у року од 15 дана. Каква је статистика када је реч о питањима Српске радикалне странке?

Проф. др Војислав Шешељ: Ја сам добио три или четири одговора до сад свега и спремам се да на једној од наредних седница рекламирам од кога све нисам добио одговор и по ком питању. Углавном Влада и Вучић ми никад не одговарају. Поједина министарства јесу, али ретко. Једном је одговорио Уставни суд. И то је све. Имате ли још питања? Хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР