Конференција за новинаре, 27. април 2017. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка уопште није изненађена одлуком француског суда да се ослободи Рамуш Харадинај, односно да се одбије његово испоручење Србији. Ми смо од почетка знали да је реч само о једној игри, о поигравању Србијом с једне стране, а са друге стране о настојању да Харадинај међу косовским Албанцима добије што већу популарност пред предстојеће изборе. И то је био смисао његовог хапшења. Ниједног тренутка није постојала могућност да га заиста испоруче. Ми сматрамо да је ово једно од последњих упозорења властима у Београду да треба напокон да преиспитају своју политику учлањивања у Европску унију, да схвате да тамо немамо пријатеље, да немамо искрене сараднике, да је Европска унија против Србије, кад је режим у Француској, као поред Немачке, најистакнутије чланице Европске уније, на овај начин поступио. Треба једноставно да се каже – Доста. Видећете неће бити ништа ни од тог специјалног суда који би требао да суди Албанцима, вођама терористичке организације за злочине над Србима на Косову и Метохији. Ништа од тога нема. То је све једна игра, једна фарса. Треба рећи Европи – ако хоћете да сарађујемо на равноправним основама, може, али у Европску унију нећемо да се учлањујемо, немамо шта тамо да тражимо. И треба влада Вучићева да донесе одлуку, да се захтева да се преговарачки процес врати у Савет безбедности Уједињених нација, јер сад преговарачки процес воде пристрасни људи, људи из Европске уније, људи који су на страни Албанаца. У преговарачки процес мора да се укључи Русија и цели Савет безбедности Уједињених нација. Изволите, ако имате неко питање.

Новинар: А како ће овде, у светлу ових великоалбанских претензија да утиче ова одлука француског суда? Да ли ће то можда допринети национализму Албанаца?

Проф. др Војислав Шешељ: Ово је један подстрек албанским настојањима. Ово ће охрабрити све ове који сањаре о успостављању велике Албаније, који се спремају да подигну оружани устанак у Македонији, који се спремају да нападају циљеве које су већ одредили широм ове сужене Србије, који се спремају да отимају и део Црне Горе и који неће одустати јер иза њих стоји Европска унија. Имате ли још питања? Хвала вам што сте дошли.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР