Конференција за новинаре, 9. март 2017.

Проф. др Војислав Шешељ: Добар дан. Даме и господо, пошто су већ предате четири кандидатуре за председничке изборе, Српска радикална странка сматра да би телевизије са националном фреквенцијом требало одмах да почну да организују телевизијске дуеле. Кандидатуре су предате за четири најозбиљнија кандидата и сматрам да би било најбоље да се нас четворица међусобно суочавамо, што значи: ја са Вучићем, Јанковићем и Јеремићем, па онда Вучић са Јанковићем и Јеремићем и после, на крају, Јеремић и Јанковић међусобно, или на неки други начин. Али то би већ могло да се ради. Нема потребе да се чека. Пошто већина странака нема новца – новца очигледно има владајућа странка, има велике ресурсе захваљујући пре свега огромном броју посланика у Народној скупштини, новца има Вук Јеремић, а ми српски радикали највероватније имамо најмање – сматрам да би добро било да се тежиште кампање пренесе на електронске медије, и посебно да ова наша међусобна сучељавања дођу до највећег изражаја.

С друге стране, ми захтевамо да државна телевизија сваком кандидату одреди минутажу бесплатних телевизијских спотова, јер те цене које одређују државна телевизија и телевизија са националном фреквенцијом, ми једноставно не можемо да издржимо. Можда ћемо моћи у другом кругу, кад добијемо додатни новац од државе, али у првом кругу то је за нас немогуће. Можда ћемо моћи да платимо нешто спотова на само једној од тих телевизија.

Идемо с другим видовима кампање. Сутра почињемо обилазак целе Србије. Сутра сам у Врању, Сурдулици, Владичином Хану, Власотинцу, Лесковцу, Бојнику и Лебану. Жао ми је што не могу баш све општине да обиђем. Жао ми је што не могу да стигнем и у Црну Траву, сувише је далеко, што не могу да стигнем у Босилеград, у Трговиште, али ове општине које можемо да концентришемо и које је могуће уклопити у план, сутра обилазим. Прекосутра Браничевски округ. Прво идемо на гроб Слободана Милошевића, да положимо венце. То радимо сваке године, јер је Слободан Милошевић погинуо бранећи Српство. Без обзира што је било и фаза и у којима смо били жестоки политички противници, у Хагу смо се искрено спријатељили. А онда обилазим све општине Браничевског округа и тако редом. То је, дакле, наш план кампање. Закупићемо нешто огласног простора у неким дневним листовима, штампаћемо неколико бројева “Велике Србије”. Један од тих бројева сте данас добили и један је изашао пре десетак дана. Још је један, можда два, у припреми. Штампамо ограничену количину плаката, летака и налепница. Организоваћемо и акцију бесплатне поделе најмање 10.000 мојих књига. О тим акцијама бићете обавештени. Највећи део књига ће бити подељен у центру Београда, али и значајан део у унутрашњости Србије. То је основа наше кампање. И наравно, кампању ћемо још интензивније водити на интернету. Тамо смо солидно присутни, али трудићемо се да будемо још присутнији.

Имате ли ви неко питање? Ако немате, хвала вам што сте се одазвали.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР