Srpski radikali protiv osnivanja Razvojne agencije Vojvodine, jer predstavlja paralelnu instituciju!

„Srpska radikalna stranka glasaće protiv osnivanja tzv. Razvojne agencije Vojvodine, jer ona predstavlja paralelnu instituciju, s obzirom da se delokrug njenog rada, preklapa sa onim što je u nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Sekretarijata za privredu i turizam. Nikakav benefit građani neće imati od formiranja još jedne agencije, čiji se rad finansira iz budžeta AP Vojvodine. Formiranje nove Agencije, potvrđuje kontinuitet politike naprednjačke pokrajinske vlasti, sa onim što su radile dosmanlije u Vojvodini“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao, da je neuobičajeno i nedopustivo što predložena odluka o formiranju Razvojne agencije Vojvodine, predviđa koncentraciju moći u rukama Pokrajinske vlade kao izvršnog organa, a potpuno zanemaruje i marginalizuje Skupštinu AP Vojvodine, kao predstavničko telo. Srpski radikali ističu, kao indikativno, da je sve što je u AP Vojvodini imalo prefiks „razvojno“ neslavno završilo ili bilo predmet oštre kritike zbog poslovanja, navodeći primer Razvojne banke i Razvojnog fonda Vojvodine.

„Srpska radikalna stranka se zalaže za ukidanje svih agencija, koje obavljaju posao koji je već u nadležnosti ministarstava na državnom, odnosno sekretarijata na pokrajinskom nivou. Rezultati rada ovih agencija su uglavnom minorni, a enormne plate zaposlenih u agencijama, predstavljaju ogromno opterećenje za poreske obveznike i za samu Republiku Srbiju i AP Vojvodinu. Ukidanjem preko 200 agencija, u budžetu Republike Srbije bi se uštedelo oko 850 miliona evra na godišnjem nivou.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali se zalažu za ukidanje Fonda „Evropski poslovi“, jer ovaj Fond nema svrhu, ne služi ničemu, a godišnje se za njegov rad iz budžeta AP Vojvodine izdvaja preko 100 miliona dinara.

„Ono što radi tzv. Fond „Evropski poslovi“ je obično prodavanje magle i uzalud bačen ozbiljan novac iz pokrajinskog budžeta. EU se raspada, puca po svim šavovima i pitanje je momenta kada će nestati sa lica zemlje. Srpska radikalna stranka je mišljenja da ovaj Fond treba ukinuti, a sredstva usmeriti na kulturu, obrazovanje, zdravstvo i poljoprivredu u severnoj srpskoj Pokrajini“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Novi Sad

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM