Марко Петковић: Спречите нелегалне надоградње стамбених зграда на Звездари!

Председник Савета за економска питања Београдског окружног одбора Српске радикалне странке, Марко Петковић, данас је на конференцији за новинаре алармирао јавност због нелегалне надоградње стамбених зграда на територији општине Звездара, којом су угрожена основна људска и грађанска права преко пет стотина грађана ових стамбених јединица.

„Како би спречили даље угрожавање и како не би дошло до фаталних последица по животе грађана пет зграда у Устаничкој улици, од бројева 214 до 222, овим путем апелујемо на све надлежне органе да спрече противзакониту градњу зарад богаћења неколицине људи. Фантомска задруга, „чежњивог“ имена Подстанар, која је основана 1992. године, са пар хиљада динара оснивачког капитала и пет чланова задруге, која увидом у АПР није имала никакво, тј. нулто пословање до 2017. године, мимо свих законских процеса и на волшебан начин добија дозволу за надзиђивање ових пет зграда. Даље, градњу поверава фирми која је иначе у блокади и која није способна да доврши започет посао, али је итекако способна да ангажује приватно обезбеђење с` циљем утеривања страха станарима ових стамбених објеката. Узалудни су били покушаји станара који су се обраћали на више од педесет адреса и употребили све правне лекове за спречавање даље градње. Градња се ипак наставила угрожавајући на тај начин животе и имовину ових људи незаштићених од стране државе. Градилиште није прописно обезбеђено, нису извршена адекватна испитивања земљишта, а извођач радова се чак и нелегално прикључио на струју и воду, чиме је узурпирао заједничку имовину без икакве надокнаде. Иначе, одлуком Скупштине града Београда из деведесетих година, која је и даље на снази, на овом потезу је забрањена градња јер постојећи објекти су видно кренули да тону услед клизишта“.

Српска радикална странка апелује на све државне органе да поштују закон и спрече очигледан криминал и заштите већину наших суграђана на чијој су страни право и закони. Уколико надлежни убрзо не реагују на вапај ових обесправљених људи, ми, српски радикали, бићемо принуђени да на све могуће правне и друге начине заштитимо наше суграђане.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР