Нови Сад као „дивљи запад“! Хитно заказати ванредну седницу Скупштине о безбедности у граду!

„Градски одбор Српске радикалне странке најоштрије осуђује ескалацију насиља на улицама Новог Сада и изражава огорченост и забринутост због катастрофалне безбедносне ситуације у граду. Српска радикална странка упућује јавни позив свим одборничким групама у Скупштини Града Новог Сада да подрже нашу иницијативу, да се хитно, у најкраћем року, закаже ванредна седница Скупштине на тему безбедности и конкретним корацима које ће град предузети, како би безбедност у Новом Саду била на вишем нивоу.“ – изјавио је на конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

Јакшић је рекао, да је последњих месеци у Новом Саду као на „дивљем западу“. Безбедност у Новом Саду никада није била на нижем нивоу, а црне хронике свакодневно су пуне вести из нашег града. Бруталне ликвидације као из мафијашких филмова, крвави обрачуни, спаљивање бескућника, тешка рањавања и убиства хладним и ватреним оружјем, сачекуша и рафал у непосредној близини школе пуне ђака, брутално пребијање и покушај убиства полицајца у центру града су, нажалост, централне вести из Новог Сада у последњих неколико месеци. Да ствар буде алармантнија и драматичнија, често су главни актери немилих догађаја на улицама Новог Сада малолетна лица.

„Ми српски радикали немамо намеру да било коме стајемо у одбрану, али је крајње неозбиљно да се сва кривица за низак степен безбедности у Новом Саду свали на начелника криминалистичке полиције. “ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да, иако град није директно надлежан за област безбедности, Нови Сад мора пружити максимум у оквиру својих ингеренција, како би се безбедносна ситуација у граду коренито поправила. Недопустиво је, да се нити једном у протеклих неколико месеци није састао, нити огласио поводом безбедносне ситуације у Новом Саду, Савет за јавни ред, мир и безбедност, као надлежно радно тело Скупштине Града.

„Српска радикална странка позива све одборничке групе у Скупштини Града Новог Сада да подрже нашу иницијативу, како би се хитно, у најкраћем року, заказала ванредна седница Скупштине на тему безбедности и конкретним корацима које ће град предузети, у оквиру својих надлежности, како би се поправила безбедносна ситуација у Новом Саду.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР