Проф. др Бојић: Делегација СРС ће посетити Народну Републику Доњецк!

На редовној конференцији за новинаре потпредседник Српске радикалне странке проф. др Милован Бојић најавио је одлазак високе делегације српских радикала у Народну Републику Доњецк и тим поводом рекао:
Даме и господо, могу да вас обавестим да ће висока делегација Српске радикалне странке посетити Народну Републику Доњецк у периоду од 10. до 12. маја ове године. Чинимо то на позив руководства Народне Републике Доњецк. Ради се о раније прихваћеној и договореној иницијативи, а радићемо то заједно са мноштвом других политичких странака, партија и покрета који ће посетити Доњецк.
Биће то прилика да се наша делегација упозна са тренутним стањем у Народној Републици Доњецк, са проблемима који су присутни у њиховом текућем животу и раду. Посетићемо њихове болнице, школе, факултете, разговараћемо са обичним грађанима о условима у којима живе, разменићемо искуства са њиховим руководством.
Српска радикална странка признаје Народну Републику Доњецк, наши су односи пријатељски и интензивни. И још једном да кажем да наша посета нема никакав други значај који би гурао прст у око било коме, реметио било какве међудржавне или било које друге односе, или нарушавао углед било кога, поготово своје земље или било које друге земље. Значи, ово је наша политика, ово је наш однос према Народној Републици Доњецк, према њеним житељима и ми ћемо настојати да што дубље и суштинскије продремо у проблеме њиховог живота и рада и да се као пријатељи боље разумемо и боље сарађујемо у будућности.
Ако имате неких питања, изволите, мада ћемо ми по повратку, опет на конференцији за штампу, известити о нашем боравку тамо.
Мислим да је ово нарочито важно с обзиром да се сваки пут, када би се десило да наша делегација или било ко иде, изазивају нечије оштре речи или поступке. Ми једноставно само спроводимо нашу политику и радимо оно што је, верујем у интересу и грађана Србије, али овог пута као чланови Српске радикалне странке и као страначка делегација. Биће ту мноштво, мноштво делегација и покрета из целе Европе. Нама је част да будемо тамо,  исто као што је било приликом наше посете Криму, о којој сте кроз средства информисања, али и наше изјаве раније чули.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР