Радета: Хитно заказати седницу Одбора за Косово и Метохију!

Српска радикална странка сматра да јавност Србије мора да буде детаљно обавештена о току разговора на којима су председник државе и председник Владе Републике Србије учествовали у Бриселу. Председник Извршног одбора Српске радикалне странке Вјерица Радета истакла је да је све што је потписано у Бриселском споразуму, потписано на штету државе Србије и грађана Србије, и да је јасно да албанска страна не жели да испуни чак ни оно што је очигледно у њиховом интересу, бар у односу на Србе на Косову и Метохији.

 Српска радикална странка захтева да се хитно организује састанак скупштинског Одбора за Косово и Метохију. Председник одбора, Милован Дрецун, данима уназад гостује у медијима као председник одбора и износи ставове у име Одбора, што је апсолутно недопустиво зато што он није сазвао ниједан састанак Одбора за Косово и Метохију. Српски радикали инсистирају да председник Народне скупштине, Маја Гојковић, искористи своју надлежност коју јој Пословник Народне скупштине дозвољава и да сазове седницу Одбора, кад већ председник одбора не жели то сам да учини.

 Радета је истакла да очекује да се на састанку члановима одбора предоче сви детаљи последњих разговора и да Одбор процени да ли је неопходно заказати пленарну седницу Народне скупштине. Став Српске радикалне странке је да треба заказати ванредно заседање на којем би се расправљало о току преговора у Бриселу.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР