Шаровић: Захтевамо расписивање парламентарних избора!

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић захтевао је на данашњој конференцији за новинаре да уз председничке изборе, који су неминовни, буду расписани и парламентарни избори. Српска радикална странка сматра да је то најбоље решење и да је то начин да се дозволи грађанима Србије да се поново определе. Шаровић је истакао да би на наредним парламентарним изборима требало да наступе само самосталне политичке странке.

„То би био начин да се Србија и Народна скупштина Републике Србије коначно ослободе паразита који добијају на управљање јавна предузећа и добијају одређени број посланичких места, иако немају никакву политичку тежину“ – рекао је Шаровић и додао да је потпуно јасно да су од петооктобарског пуча 2000. године разне коалиције уништавале Србију и да су многе политичке странке, од избора до избора, скакале са листе на листу, мада су одмах, након избора причали најгоре једни о другима.

Шаровић је подсетио да су српски радикали увек поштовали вољу грађана, излазили самостално на изборе и признавали изборне резултате.

Заменик председника Српске радикалне странке је приметио да су почели да се појављују први лажни кандидати за председничке изборе, чији је циљ да онемогуће озбиљне предизборне дуеле и реално представљање озбиљних кандидата. Лажни кандидати ће, према оцени Шаровића, потенцијално озбиљним кандидатима скинути по неколико промила или процената гласова, у корист режимског кандидата. Он је као озбиљне кандидате окарактерисао проф. др Војислава Шешеља, Сашу Јанковића, Вука Јеремића и кандидата Српске напредне странке.

Немања Шаровић је такође скренуо пажњу јавности на лажна и потпуно бесмислена истраживања која пласирају одређени дневни листови. Он је навео да Српска радикална странка на изборе излази са најбољим кандидатом, са кандидатом који је најобразованији, најпоштенији, најдоследнији и једини за ког се не вежу никакве криминалне афере.

Немања Шаровић

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР