Шешељ: Младен Шарчевић мора хитно поднети оставку!

На данашњој конференцији за новинаре проф. др Војислав Шешељ поновио је захтев Српске радикалне странке да министар просвете Младен Шарчевић хитно поднесе оставку на своју функцију, јер није способан да је обавља и није достојан елементарних моралних критерија који се траже од људи који се баве просветом и педагогијом.

Српски радикали су поделили присутним новинарима документ у коме Младен Шарчевић хвали квалификације Марка Миленковића кога је поставио за државног секретара, након што је Миленковић избачен из Српске радикалне странке после продаје избора у Житорађи. Миленковић је обилазио чланове СРС-а, симпатизере и потписнике сигурног гласа од куће до куће, убеђивао их да гласају за Вучића говорећи да је између Вучића и Шешеља све договорено да Вучић буде председник, а Шешељ премијер. Носио је и посебан списак на који је уписивао незапослене грађане Житорађе обећавајући да ће се ускоро нова фабрика тамо основати и да ће ти људи са списка бити први запослени у фабрици.

Шешељ је тим поводом изјавио да квалификације не значе ништа ако човек нема никаквих моралних скрупула. Моралниквалитети треба да буду на првом месту, па тек онда достигнута школска спрема или резултати рада на послу. Неко ко је високи државни функционер мора бити, пре свега, човек од моралног ауторитета, а Марко Миленковић апсолутно не поседује никакав морални ауторитет.