ЕУ да се одрекне независности Косова

Заменик председника Српске радикалне странке Томислав Николић изјавио је у суботу да Србија "неће мирно да прихвати одузимање Косова" и поручио челницима Европске уније да учине "мали гест" и да се одрекну независности Косова и Метохије.

Николић је на митингу СРС, одржаном у Крагујевцу под мотом "Напред Србијо", истакао да ће Србија одмах разговарати о инвестицијама и кредитима ЕУ и "о томе како жели Европа да помогне Србији" под условом да се ЕУ одрекне независности Косова.

Он је нагласио да постоје и друге могућности развоја Србије од "европске будућности" и као могућност навео сарадњу са Русијом, Кином и Индијом.

Николић је грађанима свог родног града поручио да је страни капитал добродошао Србији и да ће радикали гарантовати сигурност сваке иностране инвестиције у Србији.

Николић је оптужио власти у Србији у последњих осам година за сиромаштво грађана, корупцију и криминал, и позвао грађане да гласају за промену власти и владе која је затворила "све фабрике у Србији, све банке и оставила необрађене све њиве".

"Јел' треба само министри добро да живе? Подигните стандард грађанима па онда будите најбогатији на свету", казао је Николић.

Николић је истакао да СРС не дели грађане Србије, за разлику од ДС, истичући да је за радикале најважније ко је поштен, а ко не и ко воли Србију, а ко је не воли.

"Ми ћемо Србију да подигнемо и знамо како ћемо то да урадимо. Ви од нас очекујете спас и то је велико оптерећење и искушење, али ми нећемо да вас преваримио", казао је заменик председника СРС.

Заменик председника СРС је рекао да ће на предстојећим изборима победити та странка и позвао грађане Србије да се усправе и да одлучно гласају за промене, јер, како је истакао, "Србија нема алтернативу".

Потпредседник странке Драган Тодоровић истакао је да ствари у Србији морају да се мењају из корена, а да је СРС једина странка која то може да уради.

Потпредседница странке Гордана Поп Лазић такође је указала на неопходност промена и додала да СРС има програм који ће Србију извући из веома лоше ситуације.

Генерални секретар СРС Александар Вучић рекао је да ће Србија ићи напред само ако је буде водио Николић и додао да ће најважнији циљеви радикала после победе бити очување Косова и Метохије, борба против корупције и криминала, и брига о сваком грађанину Србије.

Функционерка СРС Наташа Јовановић поручила је својим суграђанима да радикали желе победу на изборима због будућности Србије и очувања Косова у њеном саставу, а да ће после победе они бити поштена и одговорна власт која ће се одлучно борити против криминала и корупције, а грађанима обезбедити могућност да раде.

Учесницима митинга прочитана је порука председника странке Војислава Шешеља из Хага коме су челници СРС-а поручили да се "као победник врати из Хага".

Он је нагласио да за Србију нема значајнијих парламентарних избора од предстојећих 11. маја јер се на њима одлучује о судбини и будућниостри земље, бољем животу грађана и да ли ће је водити они који су је годинама пљачкали или они којима је интерес грађана увек био испред личног.

Оганизатори митинга позвали су све учеснике да свако од њих ангажује још сто пријатеља и рођака који ће да гласају за СРС и за бољу будућност своје деце.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ