Српски радикали траже улицу Слободана Милошевића у Новом Саду!

„Српска радикална странка обновила је данас иницијативу да се једна улица у Новом Саду назове именом Слободана Милошевића, некадашњег председника Савезне републике Југославије и Републике Србије, мучки убијеног у злогласном Хашком затвору, 11. марта 2006. године. Ми српски радикали очекујемо да Нови Сад покаже политичку мудрост и зрелост, како би Слободан Милошевић добио улицу у нашем граду.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, шеф одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини града Новог Сада.

Јакшић је подсетио, да је Српска радикална странка крајем 2012. године, покренула иницијативу да Нови Сад добије улицу Слободана Милошевића, као доминантне политичке личности и државника, који је, на српској политичкој сцени, у великој мери обележио крај 20. и почетак 21. века, али да тада није било политичке воље и разумевања за ову иницијативу српских радикала.

„Без обзира на очите политичке, идеолошке и све друге разлике, на политички прогон др Војислава Шешеља и српских радикала у једном делу Милошевићеве владавине, Српска радикална странка је мишљења да је херојском одбраном државе Србије и српског народа у току процеса који је против њега вођен у Хашком трибуналу, као један од 10 Срба који су окончали свој живот у хашкој ћелији под, најблаже речено сумњивим околностима, Слободан Милошевић заслужио да се једна улица у Новом Саду назове његовим именом“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали очекују да се њихова иницијатива нађе на првој наредној седници Комисије за називе делова насељених места и јавних служби Скупштине града Новог Сада и да   добије подршку и наиђе на разумевање свих релевантних политичких чинилаца у граду.

„Српска радикална странка очекује широку подршку иницијативи да Слободан Милошевић добије улицу у Новом Саду и од политичких странака које чине власт у граду, с обзиром да смо чули уверавања, како они нису оптерећени политичким програмима и идеолошким разликама, тим пре, што део власти у Новом Саду чини и Социјалистичка партија Србије, чији је оснивач и први председник Слободан Милошевић.“ – закључио је Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР