Српски радикали захтевају истину о раду претходне покраjинске Владе!

Српска радикална странка инсистира да јавност буде упозната са радом одбора и радних група које је образовала покрајинска власт формирана јуна 2016 године, а којима је додељен задатак преиспитивања рада и свих криминалних радњи током претходна два мандата покрајинске власти предвођене Демократском странком.

„Навршава се скоро годину дана од конституисања покрајинске Владе која је много тога обећала на почетку свог мандата, од капиталних пројеката па до преиспитивања рада Фонда за капитална улагања и Секретаријата за науку. Иако смо имали прилику да у више наврата чујемо како су чланови комисија и одбора надлежних за преиспитивање сумњивих радњи у претходним мандатима покрајинских влада прикупљали материјал и обављали формалне радње, до данашњег дана јавност није упозната ни са једним јединим податком и конкретним резултатом до којег су дошли ови надлежни органи“ – истакао је Милорад Мирчић, потпредседник Српске радикалне странке.

Српска радикална странка поставља питање шта се дешава са радом формираних одбора и комисија, да ли су њихови чланови дошли до неких сазнања и када ће надлежни органи обавестити јавност о свим могућим махинацијама и криминалним радњама у претходних осам година рада покрајинских институција, имајући у виду да је садашња власт гро гласова добила управо на медијским хајкама усмереним ка бившим покрајинским функционерима.

„Зашто инсистирамо на овим питањима? Зато што одговорни за сваку криминалну и незакониту радњу у државним органима морају бити приведени правди и процесуирани. У оваквим случајевима не сме бити повлашћених и ове радне групе и органи морају, поред тужилаштва и судова бити на врхунцу задатка.“ - сматра Милорад Мирчић, потпредседник Српске радикалне странке.

Српска радикална странка упозорава власт у Покрајини да опште најављена борба против криминала и корупције не сме остати мртво слово на папиру, а да се са надама и очекивањима грађана нико не сме играти.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ