Ратко Младић је српски јунак! Радета и Јојић ни по коју цену не смеју у Хаг!

Ђурађ Јакшић: Даме и господо новинари, Међународни кривични трибунал за бившу Југославију, а сада такозвани Механизам за кривичне судове у Хагу, срамном пресудом је славном српском генералу Ратку Младићу још једном потврдио свој србофобичан, изразито антисрпски карактер. Генерал Ратко Младић је српски јунак који је неустрашиво штитио српски народ широм бивше југословенске Републике Босне и Херцеговине, који је пре два дана невин осуђен на најтежу казну, на доживотни затвор.

Најтеже затворске казне председнику Републике Српске Радовану Караџићу и врховном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, као и подмукло фабриковање наводног геноцида који се у Сребреници никада није догодио, има за крајњи циљ жигосање и етикетирање Републике Српске као геноцидне творевине, њено укидање и стварање унитарне босанскохерцеговачке државе.

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ је у свом тротомном делу под насловом „У Сребреници није било геноцидадоказао да је број жртава шест до седам пута увећан. Ми не споримо да се догодио злочин зато што су стрељани ратни заробљеници, али дефинитивно у Сребреници није било геноцида. Без обзира на лажну оптужницу и срамну пресуду, генерал Ратко Младић је ушао у легенду српског народа као неко ко је непоколебљиво, часно, војнички и витешки штитио српски народ за време грађанског рата на простору бивше Југославије и као неко ко се неустрашиво борио против исламског фундаментализма.

Са друге стране, сведоци смо да не престаје притисак такозваног механизма у Хагу на Републику Србију са захтевом за изручење двоје српских радикала – Вјерице Радете и Петра Јојића. Србија ни по коју цену не сме изручити Вјерицу Радету и Петра Јојића, нити било ког Србина Хашком трибуналу.

Подсетићу вас да је досманлијски издајнички режим, најпре Зорана Ђинђића, потом Војислава Коштунице и Бориса Тадића, испоручио комплетан политички, војни и полицијски врх Републике Србије, Републике Српске и Републике Српске Крајине Хашком трибуналу. Вјерица Радета, Петар Јојић и, сада нажалост покојни, Јово Остојић, оптужени су за такозвано непоштовање суда, због наводног утицаја на сведоке у процесу који се пред Хашким трибуналом водио против председника Српске радикалне странке др Војислава Шешеља. Подсетићу вас да је Виши суд у Београду маја 2016. године донео правоснажно решење да не постоји законски основ за изручење, у овом случају двоје српских радикала, Радете и Јојића, зато што Закон о сарадњи са Хашким трибуналом предвиђа обавезу изручења искључиво оних који су оптужени за ратни злочин, злочин против човечности и злочин геноцида, а не и изручење оних који су оптужени за непоштовање суда.

Ми српски радикали смо уверени да ће председник републике Александар Вучић задржати чврст став по овом питању и да неће попустити под притиском Сержа Брамерца, Кармела Ађијуса, комплетног хашког суда и западних сила.

Вјерица Радета и Петар Јојић су у више наврата истакли спремност да се у сваком моменту одазову позиву домаћег суда како би на њему доказали своју невиност, али у Хаг сигурно неће ићи.

Последња седница Савета безбедности Уједињених нација још једном је, по ко зна који пут, потврдила да се пријатељи српског народа не налазе у Вашингтону, Лондону, Бриселу и Берлину, него у Москви и Пекингу. Српска радикална странка користи ову прилику да се најдубље захвали, у првом реду братској Руској Федерацији и Народној Републици Кини, за подршку Србији и за чврст, принципијелан, објективан и поштен став у односу на оно што је радио и што данас ради Хашки трибунал. Српска радикална странка је мишљења да је крајње време да се окренемо себи и својим пријатељима, својим националним интересима. Један од најпримарнијих српских националних интереса у овом тренутку, по нашем мишљењу, јесте заокрет на спољнополитичком курсу, силазак са такозване евроунијатске странпутице и улазак у најчвршћи политички, економски и војни савез са братском Руском Федерацијом. Уосталом, то је једини начин да сачувамо Косово и Метохију, да одбранимо Републику Српску од насртаја са Запада и данас-сутра, боже здравља, да ослободимо окупирану Републику Српску Крајину.

Изволите, ако имате неко питање.

Новинар „Србин инфо” Градимир Потић: Да ли мислите да ће председник Вучић остати доследан у свом ставу да не испоручује, по захтеву Хашког трибунала, госпођу Радету и Јојића?

Ђурађ Јакшић: Ми смо убеђени да ће то тако бити, из разлога, понављам, што је Виши суд у Београду пресудио већ по том питању, донео правоснажно решење, да не постоји апсолутно ниједан законски основ да се било који грађанин Србије испоручи Хашком суду због непоштовања суда.

Градимир Потић: Како коментаришете хапшење председника општине Палилула?

Ђурађ Јакшић: Српска радикална странка захтева од напредњачког режима да борба против криминала и корупције иде до краја и до крајњих граница. Александар Јовичић је неко ко је заузимао високу функцију, али је генерално у структури Српске напредне странке, условно речено, ситна риба.

Ми инсистирамо на томе да се испита све оно што су радили они на високим државним позицијама, у првом реду Зорана Михајловић, Небојша Стефановић, Златибор Лончар и нови напредњачки министар, а некада перјаница ДОС-а, Гордана Чомић.

Ако је код Александра Јовичића у кући или у стану пронађено 350.000 евра, можемо само замислити шта постоји по кућама и становима Небојше Стефановића, Зоране Михајловић, Златибора Лончара и других напредњачких министара. Дакле, борба против криминала и корупције се не сме зауставити на Александру Јовичићу, него се мора ићи до краја.

Они који су огрезли у криминалу и корупцији, они који испуњавају налоге Запада и раде на штету своје државе, а то је ових неколико министара, међу њима практично и два потпредседника српске владе, дакле Небојша Стефановић и Зорана Михајловић, мора се темељно испитати шта су радили, чиме су се бавили и морају завршити са лисицама на рукама, морају завршити у затвору.

Градимир Потић: Да ли мислите да ће успети замена Весића Шапићем?

Ђурађ Јакшић: Српска радикална странка је очекивала неки сличан сценарио још од момента када је Српска напредна странка на последњим парламентарним, покрајинским и локалним изборима прикупљала потписе, поред оних 13 странака, и за Шапићев такозвани Српски патриотски савез, који је све само није патриотски и српски, него се испоставило да је подружница Српске напредне странке. Колико ће то ефекта имати на београдским градским изборима, видећемо, али ситуација је врло интересантна. Весић је већ у Српској напредној странци, сада је долетео и Александар Шапић. Још практично само фали Драган Ђилас, да буде комплетна екипа Демократске странке која је преузела Београд 2008. године и која је опљачкала Београђане у периоду од 2008. до отприлике 2016. године, мислим да су два мандата били, да се буквално комплетира прва постава Демократске странке. У СНС-у недостаје још само Драган Ђилас.

Српска радикална странка се најозбиљније могуће припрема за београдске и градске изборе. Нама је циљ повратак у Парламент града Београда. Знамо шта су проблеми који су нагомилани, знамо како да те проблеме решимо и врло озбиљно се спремамо за те изборе, очекујемо подршку народа.

Градимир Потић: Хвала.

Ђурађ Јакшић: Да ли имате још неко питање? Уколико нема питања, захваљујем се што сте присуствовали нашој конференцији за медије. Хвала вам.

https://www.youtube.com/watch?v=m0L6uXgisMo

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ