Српски радикали прославили крсну славу Света Три Јерарха у Новом Саду

У препуним страначким просторијама Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад данас је прославио крсну славу Света Три Јерарха - Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог. Сечењу славског колача поред функционера, чланова и симпатизера Српске радикалне странке присуствовали су и представници других политичких партија и бројне јавне личности.

„У ова тешка и смутна времена, када српски народ на светом Косову и Метохији грца, јеца и крвари под НАТО чизмом и шиптарском окупацијом, у време када кидишу на Републику Српску, када на све начине покушавају да затру српско име и ћирилицу у Српској Спарти – Црној Гори, у време када је овде у Србији на власти прозападни Вучићев режим, српском народу је потребније него икада национално јединство. Света Три Јерарха јесу празник јединства, радости и љубави. Српском народу је потребна чистота Василија Великог, мудрост и вера Григорија Богослова и речитост и разборитост Јована Златоустог. Једини начин да сачувамо Косово и Метохију, одбранимо Републику Српску и, сутра, ослободимо Републику Српску Крајину је моментални прекид евроунијатске странпутице, спољнополитички заокрет и најтешњи политички, економски и војни савез са братском Руском Федерацијом. То је једини начин да сачувамо државу и нацију.“ – истакао је Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

Јакшић је рекао, да је за 29 година постојања Странке било и успона и падова, да су српски радикали прошли буре и олује, политички прогон и голготу, али да се нису променили. Српски радикали су остали доследни, принципијелни, непоколебљиви и одлучни у својој идеологији и одбрани српских националних интереса.

„Од свога оснивања, ми српски радикали негујемо и изражавамо љубав, веру и наду. Љубав и веру у Господа Бога, своју отаџбину, братску Русију и своју српску нацију. У исто време изражавамо веру и наду у српско национално јединство и обнову, опоравак и васкрс српске државе на свим њеним историјским територијама.“ – закључио је Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ