Стоп сарадњи напредњачке власти са локалним тајкунима

Како је на последњим локалним изборима у Параћину, после 20 година, дошло до промене власти, српски радикали Параћина сматрају да новој власти треба дати 100 дана да преузме власт и отпочне свој рад, надамо се у корист грађана наше општине. Тих 100 дана ми ћемо се суздржати од критике њихових активности, нормално, ако оне буду у складу са законима Републике Србије.

Већ половином децембра, а тада и истиче ових 100 дана, Скупштина општине ће усвајати буџет за 2021 годину. Ту ћемо јасно видети којим правцем ће ићи наша општина, да ли ће то бити популистички, развојни или реалан буџет.

Општински одбор Српске радикалне странке Параћин изражава наду да неће доћи до тајкунизације локалних органа управљања и спреге власти са локалним тајкунима, да ће се престати са праксом коју је спроводила претходна власт, да локална самоуправа финансира локалне тајкуне. Будите сигурни да ћемо жигосати и обелоданити криминалне и коруптивне покушаје и противзаконите одлуке и радње у локалним органима власти, јавним предузећима и установама. Са корупцијом и криминалом у органима власти за нас радикале нема компромиса, а највећа корупција је присутна управо на локалном нивоу и она директно погађа обичног грађанина.

На крају морамо напоменути да као одговорни људи поздрављамо једну од првих одлука нове власти – да се за сваку новорођену бебу у Параћину породици додели субвенција од 100.000 динара, нарочито због тога што смо ми радикали то покренули још 2016. и 2017. и прикупили преко 2300 потписа подршке за ову иницијативу, која је била и саставни део нашег изборног програма за локалне изборе.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ