Aleksandar Šešelj u Savetu Evrope: Evropa nije Evropa bez Rusije!

Strazbur – Trećeg dana prolećnog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, skupština je razmatrala predlog rezolucije Tinija Koksa, predstavnika Holandije, o budućoj ulozi i misiji Saveta Evrope. Rezolucija, koja je usvojena dvotrećinskom većinom, poziva Rusku Federaciju da formira delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Narodni poslanik i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj poručio je u svom izlaganju pred Savetom Evrope, obraćajući se na ruskom jeziku, da je nedopustivo to što se od Ruske Federacije traži novac za kontribuciju ali joj se ujedno uskraćuje pravo glasa u ovoj međunarodnoj organizaciji. On je istakao da se u sastavu sveevropske organizacije poput Saveta Evrope mora naći i Ruska Federacija i da je nedopustivo da se učešće ove velike sile razmatra samo kada je na pomolu finansijska kriza. Šešelj je naveo da sve eventualne probleme treba rešiti putem dijaloga i da je obaveza Parlamentarne skupštine i Saveta Evrope da utvrde zajednički mehanizam za rešavanje problema u budućnosti.

Aleksandar Šešelj je takođe istakao da je Savet Evrope dužan da poštuje teritorijalnu celovitost Ruske Federacije, što podrazumeva i Krim i Sevastopolj. On je ujedno podsetio da je Ruska Federacija najveća država na svetu, koja ima više od 150 miliona stanovnika i koja je zaslužna za oslobođenje Evrope od fašizma u Drugom svetskom ratu. Na kraju svog izlaganja potpredsednik srpskih radikala istakao je da nema Evrope bez Rusije.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER