Kodeks ponašanja službenika je besmislica! Povećati plate zaposlenima u organima APV!

„Srpska radikalna stranka je na poslednjoj sednici Skupštine AP Vojvodine glasala protiv tzv. Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine, jer on predstavlja prvorazrednu besmislicu i šarenu lažu. U poslednjih dvadesetak godina, posle dosmanlijske buldožer revolucije, nagledali i naslušali smo se mi, srpski radikali, kojekakvih budalaština, gluposti i novotarija serviranih iz kuhinje Saveta Evrope i Evropske Unije. Jedna od tih besmislenih novotarija je usvajanje raznoraznih kodeksa, koji su, po pravilu, ostajali mrtvo slovo na papiru, bez praktične i valjane primene u praksi. Srpska radikalna stranka apeluje na naprednjački pokrajinski režim da prekine da se bavi glupostima i da, tim istim zaposlenima, kojima nameću neprimenjiva pravila ponašanja, povećaju zarade. Za razliku od više stotina funkcionera i tzv. službenika na položaju koji imaju visoke zarade, najveći deo pokrajinske administracije radi za bedne plate i na ivici je egzistencije.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao, da je najurnebesnije i najluđe to, što nam etičke kodekse i kodekse za borbu protiv korupcije nameće najglomaznija i najkorumpiranija administracija na svetu – Evropska Unija.

„Kodeks ponašanja službenika i nameštenika u pokrajinskim organima propisuje strogu političku neutralnost i zabranu političkog uticaja na druge ljude. Međutim, službenike u pokrajinskim organima je, mahom, zaposlila politika i oni politiku, krišom ili javno, bistre svakodnevno. Nikakav kodeks to neće promeniti, niti sprečiti. Po nalogu EU svi parlamenti u Srbiji usvajaju tzv. etičke kodekse, a poslanici i odbornici se zaklinju, između ostalog, da neće trgovati izbornom voljom građana i da, neće menjati stranku za vreme mandata. Međutim, dobar deo tih koji su potpisali etički kodeks, ukrade mandat matičnoj stranci i preleti u tabor vladajućih partija, bez ikakvih posledica. Dakle, kodeksi koje propisuje i nameće EU su obična utopija i mrtvo slovo na papiru.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da je sramota, što raznorazni „stručnjaci“ sa lažnim fakultetskim diplomama na visokim pozicijama u pokrajinskoj administraciji imaju 3-4 puta veće plate, od većine zaposlenih u organima AP Vojvodine.

  • i sramota je što radnici obezbeđenja, kuriri, vozači, spremačice, konobari i majstori u pokrajinskim organima rade, jedva, za minimalac. Srpska radikalna stranka apeluje na naprednjačku vlast u Pokrajini da donese novu sistematizaciju radnih mesta i da hitno, bez odlaganja, stvori uslove za povećanje zarada najslabije plaćenim radnicima.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM