Konferencija za medije prof. dr Vojislava Šešelja, 4. oktobra 2018. godine

Prof. dr Vojislav Šešelj: Dame i gospodo, u nedelju su izbori u Republici Srpskoj, u celoj Bosni i Hercegovini. Vidite iz medija, i prema nekim drugim informacijama koje su nam bile na raspolaganju, da se tamo pripremaju obračuni, da je neko zamislio u zapadnim ambasadama i u muslimanskoj centrali vlasti, da se izazovu nemiri u Banjaluci i to baš na 5. oktobar, na mitingu.

Mi pozivamo sve građane Republike Srpske da budu odgovorni, da odole svim provokacijama, da se sačuva mir i da se sačeka lepo volja naroda na nedeljnim izborima, da se ništa ne rešava na ulici.

Srpska radikalna stranka očekuje da će na izborima za Predsedništvo Republike Srpske da pobedi Milorad Dodik. On ima podršku Rusije i predsednika Vladimira Putina, ima podršku Srbije, a ima i podršku nas srpskih radikala iz Srbije.

Što se tiče parlamentarnih izbora, narod neka glasa po svojim opredelenjima, po svojoj volji, a Srpska radikalna stranka ponavlja svoj poziv, kakvi god da budu rezultati izbora, da se formira koalicija Stranke nezavisnih socijaldemokrata i Srpske demokratske stranke. Trenutno Stranka nezavisnih socijaldemokrata prednjači u vođenju patriotske politike, u odbrani Republike Srpske, a Srpska demokratska stranka ima ogromne patriotske zasluge za stvaranje Republike Srpske. I koalicija te dve stranke bi, po našem mišljenju, posle izbora bila optimalno rešenje za Republiku Srpsku, stabilizovala bi Republiku Srpsku, omogućila bi brzo rešavanje svih nagomilanih problema i unela spokoj u život građana, u srpski narod tamošnji.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER