Konferencija za novinare Srpske radikalne stranke, 6. jul 2021. godine

Zoran Borjan: Dame i gospodo, i danas se u Beogradu održava sramna izložba koja za cilj ima širenje laži o nekakvom genocidu u Srebrenici.

Mi pozivamo naprednjačku vlast da već danas obustavi ovu manifestaciju i da se više nikada slične manifestacije u našem gradu ne održavaju.

Sramota je da se bilo gde u Srbiji, a kamoli u centru našeg glavnog grada, održavaju ovakve i slične manifestacije. Organizator je Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je poznata po tome da mrzi sve što je srpsko.

Ukoliko vlast Aleksandra Vučića nije spremna da javnosti u Srbiji i celom svetu kaže da se u Srebrenici nije desio genocid, mi srpski radikali smo uvek spremni na to i ovu priliku koristimo da to ponovimo.

Dokle ćemo više da trpimo razne „Mirdite”, atlase, zločine u Sarajevu, gaženje srpskih zastava? To je skandalozno i nedopustivo za jednu državu.

Mi smo već u javnosti dali predlog da se u našem krivičnom zakoniku krivično goni svako ko kaže da se u Srebrenici desio genocid. Smatramo da sve srpske institucije i nadležni organi imaju obavezu da štite nacionalne interese naše zemlje, a sigurno je jedan od osnovnih nacionalnih interesa pitanje istine o Srebrenici. Mi se takođe zalažemo za ukidanje svih nevladinih organizacija koje imaju rad kao ova Inicijativa mladih za ljudska prava, zato što je svima jasno da je to produžena ruka stranih agentura sa Zapada i oni su naširoko finansirani iz tih zemalja.

Nažalost, u Srbiji već duže vreme, tj. od ratova, retko ko pominje srpske žrtve, a bilo ih je zaista mnogo. Stradala su i najmanja deca koja su kasapljena, stradali su i najstariji, maltretirani su. Činjenica je da je srpski narod najveća žrtva ratova devedesetih godina. Mi srpski radikali nikada nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu.

Hvala. Imate li vi nekih pitanja?

Novinar „Srbin info” Dejan Zlatanović: Kako komentarišete to da kada se priča o Srebrenici, nikada se ne priča o Bratuncu?

Zoran Borjan: To je nešto što je u Srbiji nažalost česta pojava. Od kad su se završili ti ratovi, jedino je Srpska radikalna stranka punih 30 godina stranka u Srbiji ili neka organizacija koja uvek pominje i uvek se vraća na zločine nad srpskim narodom. Sad u subotu je godišnjica zločina u Bratuncu i mi ćemose, naravno, kao i svake godine što idemo i u Bratunac i u Skelane i u Crkvu Svetog Marka kada je godišnjica „Oluje, pojaviti tamo da odamo poštu našim stradalim sunarodnicima, ljudima, deci, civilima koji su tamo stradali. Tamo su se zaista strašni zločini desili.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM