Miroviću, šta je sa rebalansom budžeta AP Vojvodine?

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i zabrinutost zbog poražavajuće činjenice što se u AP Vojvodini u poslednjih nekoliko meseci ne dešava ništa, sve stoji i čeka se rebalans budžeta, sa kojim se kasni dva meseca. Posle usvajanja završnog računa budžeta za 2018, ozbiljna i odgovorna vlast bi uradila rebalans, usmerila sredstva na neophodne programe i projekte i, momentalno, krenula u njihovu realizaciju. Umesto toga, naprednjačka pokrajinska vlast, ne radi ništa, planduje u debeloj hladovini i funkcioniše po principu „trla baba lan da joj prođe dan“. Srpska radikalna stranka poziva Igora Mirovića da objasni javnosti zašto nema rebalansa pokrajinskog budžeta, nakon usvajanja završnog računa za prošlu godinu, imajući u vidu da su planirane aktivnosti velikog broja budžetskih korisnika zaustavljene i blokirane zbog nedostatka sredstava“. – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da je očigledno, da će zbog lošeg planiranja, jedan deo aktivnosti budžetskih korisnika ostati „mrtvo“ slovo na papiru, bez mogućnosti da se finansira iz budžeta AP Vojvodine.

„Veliki „stručnjak“ u oblasti ekonomije Igor Mirović i njegov „drim tim“ su u izvornom budžetu za 2019, u decembru prošle godine, već rasporedili četiri milijarde dinara neutrošenih sredstava iz prethodnog perioda, a na osnovu završnog računa, ukupna visina sredstava koja se prenose u 2019. godinu, iznose tri milijarde. Dakle, nema sumnje da je neophodan rebalans budžeta, da je pokrajinska kasa ispražnjena, da novca nedostaje i da će jedan deo budžetskih korisnika ostati bez sredstava za planirane aktivnosti. U AP Vojvodini još nije zabeleženo, da se nakon usvajanja završnog računa, rebalansom umanjuju ukupna sredstva u budžetu. Ono što ni Bojanu Pajtiću nije pošlo za rukom, uspeo je Igor Mirović sa svojim „timom snova“. – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da nisu zadovoljni opredeljenim sredstvima u pokrajinskom budžetu za oblast poljoprivrede, zaštite životne sredine, privrede, socijalne zaštite, kulture, sporta, kao ni sredstvima koja su planirana za rad Uprave za kapitalna ulaganja APV.

  • 2019. poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo su ostali „kratkih rukava“. Za dve milijarde dinara su umanjena sredstva Sekretarijatu za poljoprivredu, u odnosu na prošlu godinu. Kultura je dobila milijardu i po dinara više. Međutim, ovaj podatak je optička varka, zato što razliku pravi milijardu i po dinara transfernih sredstava za finansiranje JMU Radio televizija Vojvodine. Šteta, što ova razlika u sredstvima nije u korist programa kulture, nego u korist udarne medijske pesnice režima – Radio televizije Vojvodine. Srpska radikalna stranka poziva naprednjački pokrajinski režim da prekine sa bahatim ponašanjem, neradom i lenčarenjem, jer je neophodno uraditi hitan rebalans budžeta, kako bi budžetski korisnici sproveli u delo, makar, deo zamišljenog plana.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM