„Muljanja“ vlasti sa pančevačkim budžetom za sport i omladinu

Srpska radikalna stranka smatra da deca i omladina, odnosno školski i rekreativni sport treba da imaju prioritet u oblasti politike sporta i omladine i podseća gradsku vlast u Pančevu da taj prioritet mora biti poštovan kada se dodeljuju sredstva iz budžeta.

Imajući u vidu da i Zakon o sportu propisuje takve okvire, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Pančeva, Slobodan Mrđen, postavio je pitanje gradskoj vlasti u Pančevu – Kolika su sredstva iz budžeta Grada, namenjena za oblast sporta, kao dela fizičke kulture, data ukupno gospodinu Dušanu Borkoviću u periodu od četiri godine unazad, a koliko je istih raspoređeno Savezu za školski sport našeg grada za pomenuti period?

Zatim, da li su budžetska sredstva predviđena za ovu oblast trošena sa nekim planom, strateški, ili je to bilo od prilike do prilike, metodom ,,ko pre devojci”? Koliko je to što radite u skladu sa Zakonom o sportu, Zakonom o lokalnoj samoupravi i naposletku, sa Zakonom o budžetskom sistemu, kao i sa nacionalnim strateškim ciljevima – pitao je Slobodan Mrđen, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Pančevo i odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Pančeva.

Odbornici Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Pančeva zahtevaju od gradske vlasti da podnese celokupan izveštaj sa donetim odlukama o ukupnoj raspodeli budžetskih sredstava za oblast sporta u periodu od protekle četiri godine u cilju objektivnog saznanja i jasnog prikaza u kojoj meri su sredstva bila racionalno, namenski i odgovorno dodeljivana korisnicima svih sportskih udruženja, klubova i aktivnim članovima.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM