Naprednjačku pokrajinsku vlast oblast sporta i omladine ne interesuje!

„Srpska radikalna stranka je ogorčena i zabrinuta zbog činjenice što naprednjački režim u AP Vojvodini deli „mrvice“ iz pokrajinskog budžeta za oblast sporta i omladine, dok se milioni troše na lični komfor i raskoš Mirovićeve družine i na kojekakve programe i „projekte“ koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost. Sa bednim godišnjim budžetom od 450 miliona dinara, rad Sekretarijata za sport i omladinu je osuđen na propast. Skandal bez presedana je što grad Novi Sad ima 2,5 puta veći godišnji budžet za sport i omladinu, u odnosu na AP Vojvodinu. Dok Igor Mirović čisti fasadu zgrade Banovine za 40 miliona dinara i zasipa milionima fantomske NVO, novoformirane „medije“ i izmišljene fondove i agencije, za oblast sporta i omladine nema novca u pokrajinskom budžetu.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da od izgradnje, gromoglasno najavljenog, sportsko – rekreativnog centra na Letenci nema ništa, jer nema novca u budžetu AP Vojvodine.

„Koliko su stvari u AP Vojvodini dovedene do apsurda najbolje svedoči sledeći podatak – za razvoj sportske infrastrukture, koja podrazumeva održavanje i opremanje sportskih objekata, fiskulturnih sala i trenažnih centara na prostoru čitave Pokrajine je opredeljeno mizernih 66 miliona, dok je privatnoj firmi „Egzit“ festival naprednjačka vlast u prošloj godini isplatila 52 miliona dinara. Umesto da obezbedi uslove da se deca bave sportom, naprednjaci u Pokrajini finansiraju festival droge.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali se oštro protive trošenju stotina miliona dinara iz pokrajinskog budžeta na programe i projekte koji predstavljaju čist promašaj, jer ne doprinose boljem i kvalitetnijem životu građana, koji žive na prostoru severne srpske Pokrajine.

„Poslednji biser je kompletno renoviranje sale Skupštine i uvođenje, novog, tzv. E –parlamenta. Preko 90 miliona dinara će biti izdvojeno za ovu budalaštinu. Postojeći sistem u Skupštini APV je potpuno funkcionalan i obezbeđuje uslove za nesmetan rad poslanika. Pametnije i korisnije bi bilo da su ova sredstva usmerena na razvoj sporta i omladine, koji su na margini u AP Vojvodini.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM