Naprednjačku vlast u Novom Sadu ne interesuju prigradska naselja!

Srpska radikalna stranka podseća javnost i vlast u gradu Novom Sadu da je potpuno nedopustvivo i sramotno da u 21. veku, postoje delovi grada i prigradskih naselja u kojima građani svakodnevno žive bez osnovnih civilizacijskih potreba – kanalizacije, asfalta, struje, vode, rasvete, a da Grad Novi Sad istovremeno raspolaže sa godišnjim budžetom od 30 milijardi dinara, da svake godine iskazuje suficit u visini između 5 i 6 milijardi dinara i da u poslovnim bankama drži tri i po milijarde dinara.

„Vlast se po pravilu seti da i u prigradskim naseljima žive ljudi isključivo pred izbore, kada su im potrebni glasovi i kada obećavaju „kule i gradove“. Mi srpski radikali insistiramo da se kvalitet života građana koji žive van užeg gradskog jezgra mora podići na viši nivo, a da većini prigradskih naselja nedostaju kulturni, zabavni, sportsko-rekreativni i obrazovni sadržaju za decu, ali i odrasle. Kapaciteti vrtića u mnogim prigradskim naseljima su odavno popunjeni, domovi zdravlja, osnovne škole, pijace i pošte zrele za rekonstrukciju i proširenje, a u Skupštini Grada Novog Sada sede predstavnici mnogih prigradskih naselja, koji su odbornici iz vladajuće koalicije, a koji se za ove tri i po godine mandata nijednom nisu javili za reč. Međutim, nerešeni problemi prigradskih naselja se tu ne završavaju. Sremska strana grada, a pre svega Sremska Kamenica ima veliki problem sa popunjenim kapacitetima lokalnog groblja, dok se izgradnja novog, koje je planirano na Alibegovcu, ni ne nazire“ – rekla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada, dodavši da je Srpska radikalna stranka pokrenula peticiju da se ovaj problem pod hitno reši.

„U Skupštini Grada Novog Sada, kao jedina ozbiljna opozicija odbornička grupa Srpske radikalne stranke ne propušta nijednu priliku da za govornicom predoči čitav niz potreba građana koji žive u prigradskim naseljima. Zamislite samo koliko bi se kvalitet života u Veterniku promenio da se izgradi sportska hala i zatvoreni bazen, da se u Kaću napravi Dom zdravlja, a Kovilj pretvori u jednu od najvećih turističkih aktrakcija na teritoriji grada“ – zaključila je Marina Nedeljković.

Srpska radikalna stranka insistira da se konačno krene u rešavanje gorućih, životnih pitanja stanovnika koji žive u prigradskim naseljima, te da vlast ne sme da čeka izbornu godinu kako bi se bavila ovim problemima, posebno imajući u vidu da je na raspolaganju imala čitavih sedam godina mandata i ogroman novac u budžetu Grada. Međutim, iz godine u godinu svedoci smo da Gradu Novom Sadu nedostaju kapitalni projekti, velike investicije, ali i agilnosti, hrabrosti i želja da se oni pokrenu.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM