Nastavlja se uništavanje GSP-a

Usvojenim rebalansom budžeta iz 2019. godine, odbornici Skupštine grada Beograda predvideli su novi zajam u vidu podizanja kredita u visini od 35 miliona evra za kupovinu nešto preko 200 autobusa za potrebe GSP-a. U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da će krediti biti povoljni uz konstataciju da na taj način Grad „čvrsto“ stoji iza ovog javnog preduzeća.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke poziva čelnike Grada da javnosti dostavi na uvid strategiju razvoja GSP-a, ukoliko su je ikada i doneli, te da dostave odgovor na sledeće ključno pitanje:

Kojom metodologijom čarobnjaci iz Grada nameravaju da reše problem GSP-a kada, zapravo, s druge strane pune novčanike milijardama dinara na godišnjem nivou predstavnicima konzorcijuma APEKS i privatnim prevoznicima?

Naime, finansijskim obračunom za 2012. godinu, prihodi GSP-a od uvođenja Bus Plus sistema naplate karata su drastično opali. U periodu kada je ovo JP beležilo gubitke, privatno preduzeće APEKS prihodovalo je oko 10 miliona evra (na godišnjem niovu)! Zbog kriminalnog ugovora s ovim privatnim konzorcijumom GSP je u pomenutoj godini, samo od prodaje karata, izgubio preko 2,5 milijardi dinara.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke izražava zabrinutost zbog odluka koje se godinama unazad donose u vezi sa JKP GSP Beograd jer, po našem mišljenju, one ne idu u prilog stabilizaciji preduzeća već njegovom potpunom uništenju. Smatramo da je cilj donosioca ovakvih štetnih odluka privatizacija GSP-a, a prva posledica takvog poteza bilo bi višestruko poskupljenje karata za prevoz.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER