Nedelja srama, bluda i nemorala! Zabraniti gej paradu u novom sadu!

„Srpska radikalna stranka izražava nevericu, ogorčenje i zabrinutost zbog odluke Grada Novi Sad i OPENSA - organizacije Omladinska prestonica Evrope 2019, da finansijski i logistički podrže tzv. Nedelju ponosa i gej paradu u Novom Sadu. Nije u pitanju nikakva nedelja ponosa, nego nedelja srama, bluda i nemorala i parada stida i perverzije. Srpska radikalna stranka zahteva od gradske vlasti da zabrani paradu stida, koja je planirana za 17. maj, na Trgu Republike u Novom Sadu. Skandal bez presedana je da se, gej parada planira ispred Zmaj Jovine gimnazije, u neposrednoj blizini Vladičanskog dvora i Saborne crkve u Novom Sadu. Nema nikakve sumnje da su se organizatori, tendenciozno, opredelili za statičan skup na Trgu Republike, u periodu od 12 do 14 časova, kako bi i prva i druga smena gimnazijalaca svedočila paradi stida, bluda i nemorala. Srpska radikalna stranka apeluje na vlast u Novom Sadu da zaštiti učenike Zmaj Jovine gimnazije i sve Novosađane od manifestacije, čiji je cilj promocija bludničenja i nemorala.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Jakšić je rekao da Novi Sad kroz svoju bogatu istoriju nikada nije baštinio ove evropske „vrednosti“, nego je bio centar duhovnosti, pismenosti i kulture srpskog naroda na ovim prostorima.

„Srpska radikalna stranka je očekivala da Novi Sad, u godini kada nosi titulu prestonice mladih, bude prva lokalna samouprava u zemlji, koja će odgovoriti na pitanje, kako zaustaviti masovan odliv mladih ljudi, koji „glavom bez obzira“ napuštaju Srbiju i beže „trbuhom za kruhom“ u beli svet. Umesto prave podrške, šanse i usmerenja u skladu sa najvišim moralnim principima, Novi Sad i OPENS učestvuju u organizaciji gej parade i tzv. Nedelje ponosa. Ako je bio uslov da Novi Sad dobije titulu prestonice mladih 2019. godine, organizacija gej parade, hvala lepo, ne treba nam takva titula.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da su protiv bilo kakvog vida nasilja koji je usmeren prema osobama koje imaju homoseksualne sklonosti i orijentaciju, ali da manifestaciji, koja danas počinje u Novom Sadu, nema mesta na ulici.

„Srpska radikalna stranka je protiv propagiranja homoseksualizma kao normalnog načina života, kao društvene vrednosti. To nije normalan način života, nego protiv prirodni blud. Srpski radikali izričito zahtevaju od gradske vlasti da se dozove pameti, odustane od finansiranja i spreči održavanje parade stida, bluda i nemorala u Novom Sadu.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM