Plastične kese su „kap u moru“ problema u vezi sa zaštitom životne sredine!

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada podržala je predlog odluke da se od 1. januara 2021. godine, zabrani korišćenje plastičnih kesa na mestu prodaje roba i usluga.  

    „Iako ne mislimo da je zabrana upotrebe plastičnih kesa tema svih tema kada je zaštita životne sredine u pitanju, podržali smo ovu odluku jer nemamo nameru da stojimo na putu bilo kojoj vrsti mogućeg napretka kada je kvalitet života Novosađana u pitanju. Ono čega se mi pribojavamo kada je ova odluka u pitanju jeste njena selektivna primena, način na koji će se odraziti na potrošače, ali i prodavce, te čitav niz mogućih problema prilikom njenog sprovođenja“ – smatra Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

    „Međutim, kada već govorimo o kvalitetu života, vode, vazduha, stanju zelenila oko nas, podsetiću vas da je jedino Srpska radikalna stranka sve ove godine ostala dosledna, zalažući se protiv izgradnje Velike regionalne deponije na mestu postojeće Gradske deponije, koja bi trebalo da postalne smetlište za odlaganje smeća iz čak sedam opština Južno-bačkog okruga. Svedoci smo da aktuelna vlast u Novom Sadu, poslednjih sedam godina, nije prstom mrdnula da se ovaj problem reši“ – rekla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

    Srpska radikalna stranka podseća javnost da u 21. veku, delovi AP Vojvodine muku muče sa neispravnom vodom, a da svi zajedno pijemo vodu najlošijeg kvaliteta, prepunu arsena. Prioritet, kada je zaštita životne sredine u pitanju, mora biti rešavanje ovih gorućih pitanja, a tek onda zabrana upotrebe plastičnih kesa. 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM