Srpski radikali proslavili krsnu slavu Sveta Tri Jerarha u Novom Sadu

U prepunim stranačkim prostorijama Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad danas je proslavio krsnu slavu Sveta Tri Jerarha - Vasilija Velikog, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatoustog. Sečenju slavskog kolača pored funkcionera, članova i simpatizera Srpske radikalne stranke prisustvovali su i predstavnici drugih političkih partija i brojne javne ličnosti.

„U ova teška i smutna vremena, kada srpski narod na svetom Kosovu i Metohiji grca, jeca i krvari pod NATO čizmom i šiptarskom okupacijom, u vreme kada kidišu na Republiku Srpsku, kada na sve načine pokušavaju da zatru srpsko ime i ćirilicu u Srpskoj Sparti – Crnoj Gori, u vreme kada je ovde u Srbiji na vlasti prozapadni Vučićev režim, srpskom narodu je potrebnije nego ikada nacionalno jedinstvo. Sveta Tri Jerarha jesu praznik jedinstva, radosti i ljubavi. Srpskom narodu je potrebna čistota Vasilija Velikog, mudrost i vera Grigorija Bogoslova i rečitost i razboritost Jovana Zlatoustog. Jedini način da sačuvamo Kosovo i Metohiju, odbranimo Republiku Srpsku i, sutra, oslobodimo Republiku Srpsku Krajinu je momentalni prekid evrounijatske stranputice, spoljnopolitički zaokret i najtešnji politički, ekonomski i vojni savez sa bratskom Ruskom Federacijom. To je jedini način da sačuvamo državu i naciju.“ – istakao je Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad.

Jakšić je rekao, da je za 29 godina postojanja Stranke bilo i uspona i padova, da su srpski radikali prošli bure i oluje, politički progon i golgotu, ali da se nisu promenili. Srpski radikali su ostali dosledni, principijelni, nepokolebljivi i odlučni u svojoj ideologiji i odbrani srpskih nacionalnih interesa.

„Od svoga osnivanja, mi srpski radikali negujemo i izražavamo ljubav, veru i nadu. Ljubav i veru u Gospoda Boga, svoju otadžbinu, bratsku Rusiju i svoju srpsku naciju. U isto vreme izražavamo veru i nadu u srpsko nacionalno jedinstvo i obnovu, oporavak i vaskrs srpske države na svim njenim istorijskim teritorijama.“ – zaključio je Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM