Stop saradnji naprednjačke vlasti sa lokalnim tajkunima

Kako je na poslednjim lokalnim izborima u Paraćinu, posle 20 godina, došlo do promene vlasti, srpski radikali Paraćina smatraju da novoj vlasti treba dati 100 dana da preuzme vlast i otpočne svoj rad, nadamo se u korist građana naše opštine. Tih 100 dana mi ćemo se suzdržati od kritike njihovih aktivnosti, normalno, ako one budu u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Već polovinom decembra, a tada i ističe ovih 100 dana, Skupština opštine će usvajati budžet za 2021 godinu. Tu ćemo jasno videti kojim pravcem će ići naša opština, da li će to biti populistički, razvojni ili realan budžet.

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Paraćin izražava nadu da neće doći do tajkunizacije lokalnih organa upravljanja i sprege vlasti sa lokalnim tajkunima, da će se prestati sa praksom koju je sprovodila prethodna vlast, da lokalna samouprava finansira lokalne tajkune. Budite sigurni da ćemo žigosati i obelodaniti kriminalne i koruptivne pokušaje i protivzakonite odluke i radnje u lokalnim organima vlasti, javnim preduzećima i ustanovama. Sa korupcijom i kriminalom u organima vlasti za nas radikale nema kompromisa, a najveća korupcija je prisutna upravo na lokalnom nivou i ona direktno pogađa običnog građanina.

Na kraju moramo napomenuti da kao odgovorni ljudi pozdravljamo jednu od prvih odluka nove vlasti – da se za svaku novorođenu bebu u Paraćinu porodici dodeli subvencija od 100.000 dinara, naročito zbog toga što smo mi radikali to pokrenuli još 2016. i 2017. i prikupili preko 2300 potpisa podrške za ovu inicijativu, koja je bila i sastavni deo našeg izbornog programa za lokalne izbore.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM