Акција Српске радикалне странке: „Књиге за све“

Миодраг Јовановић: Даме и господо! Градски одбор Српске радикалне странке, својом акцијом Књига за све, овом приликом увећава књижни фонд црквене библиотеке у селу Кутлеш. Данас донирамо преко 70 књига издања проф. др Војислава Шешеља, као и књиге намењене деци. Поред акције, које смо спровели у истуреном одељењу Народне библиотеке Радоје Домановић у Предејану, Градски одбор Српске радикалне странке наставља са спровођењем ове акције на широј територији града Лесковца.

Књига је за човека чаролија, магија која оном ко је има даје нарочите способности и изузетну моћ. Чак и ако је она илузија, а није и не би требало да буде, та написана реч, рукописна или штампана, даје могућност култури да буде богатија за један занос који вреди читаво богатство. Потреба човека, да чита, и да пише, да књигу илуминише, показује свест о насушности и начин испољавања себе и свог припадништва заједници писане или казане речи. Живот нације се не сме посматрати само кроз реч, а биће тако и у осталом, књига представља живот и тако ће бити.

Књига оплемењује човека и покреће његову естетску активност, она шири читаочеве видике и учи га мудрости. Књижевно дело је загонетка која се не да одгонетнути до краја.

Када се у нашим галеријама погледају портрети, лако је уочити како су многе личности волеле да се уз њих на столу или у руци, буду књиге. Књиге, уосталом не би ни постојале уколико не би било оних који би их читали. Најстарија црквена библиотека јесте она у манастиру Хиландар, у којој се осам векова без прекида сакупља непроценљиво културно благо.

Збирка књига човека отвара поглед у дух и карактер, даје начин да опази висину, ширину и правац образовања.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР