Српска радикална странка одржала акцију „Vox populi, vox Dei – глас народа, глас Божји“

Српска радикална странка данас је у више од 100 градова Србије одржала акцију под слоганом „Vox populi, vox Dei – глас народа, глас Божји“ током које су грађанима дељене цедуље са бројевима телефона Александра Вучића и Ивице Дачића да би народ сам могао да им каже шта мисли о издаји Косова и Метохије.

Преговарачки тим Владе Републике Србије и премијер Дачић јуче су парафирали такозвани споразум са Приштином и тиме практично најавили одрицање од јужне српске покрајине, Косова и Метохије. Српска радикална странка сматра да ни Дачић, ни Вучић, ни Николић немају мандат да се одричу било ког дела државне територије. Њихов потпис не може имати важност ни правну снагу, јер поред тога што нема легитимитет, он је супротан Уставу и законима Републике Србије и Резолуцији 1244 СБ УН, као и националним интересима српског народа, рекао је Немања Шаровић, заменик председника Странке на конференцији за новинаре, на пункту у Кнез Михаиловој улици.

Он је објаснио да је Вучић недавно изјавио како је за два дана добио 1500 СМС порука од којих је  900 људи који су му послали те поруке било за то да се Србија одрекне Косова и Метохије, а српски радикали су одлучили да помогну Вучићу у доношењу одлуке која би била одбијање ултиматума који је Брисел поставио пред српски народ.


Желимо да се глас српског народа заиста чује, поручио је Шаровић и најавио да ће Српска радикална странка у понедељак, 22. априла, на Тргу Републике у 18 часова организовати велики протестни скуп и позвао све патриоте и све који се противе одрицању од Косова и Метохије да се придруже. Посебан позив је упутио председнику ДСС Војиславу Коштуници, и упозорио га да ако се не придружи протесту треба да заборави реч „патриотизам“ и реч „Косово и Метохија“.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ