Успешно завршена велика акција „од врата до врата“

Данило Бабић: Добар дан, даме и гоподо, поштовани представници медија, ја сам Бабић Данило члан Го СРС Зрењанин. Пре свега желео бих да Вас поздравим испред Градског одбора, и да вам се захвалим што сте дошли да присуствујете овој конференцији за медије.

Српска радикална странка Зрењанин организовала је у претходном периоду акцију од врата до врата, тј акцију обиласка грађана на Багљашу, и у насељеним местима Томашевац и Фаркаждин. У склопу акције спроведена је анонимна анкета путем које смо желели да видимо са каквим проблемима се грађани суочавају, да се упознамо са стварним потребама грађана, и да на основу резултата добијених у анкети понудимо конкретна решења за њихове проблеме. Наравно ми ћемо са акцијом наставити и у наредном периоду, и трудићемо се да обиђемо што више насељених места, и што више делова града Зрењанина. Оно што смо прво имали прилике да уочимо је веома тешка материјална ситуација са којом се људи суочавају, а нажалост приметно је да се велики број људи налази на ивици егзистенције што је директан резултат катастрофално вођене политике од стране владајућих структура.

Људи су са пуним правом бесни, разочарани због тренутне ситуације, и с` обзиром на то да су им угрожена основна егзистенцијална права, евидентно је да желе промене по било коју цену.
Кроз акцију која је спроведена на Багљашу истакла су се два примарна проблема која треба решити у што краћем временском периоду, а то су проблем обилазнице где пролазе тешка теретна возила и ремете мир грађана, па је практично немогуће живети нормалним животом у том делу града Зрењанина, и проблем са водом.

Када је реч о проблему са водом, сви смо врло добро упознати са тим какав је квалитет воде за пиће у Зрењанину, о томе не треба посебно трошити речи, и то је свакако проблем ширих размера. Једно време као решење наводили су изградњу фабрике воде, али испоставило се да је то још једно у низу празних реформистичких обећања актуелне власти. С` обзиром на такво стање ствари СРС Зрењанин кренула је са прикупљањем потписа петиције за изградњу еко чесме на Багљашу, а колико смо упознати са ситуацијом, средства за изградњу еко чесме већ постоје. Стога оправдано морамо да поставимо питање зашто се није кренуло са реализацијом тог пројекта. Овим путем такође желимо да позовемо владајуће структуре, с` обзиром на то да имају механизме моћи у својим рукама, да реше проблеме грађана у што краћем временском периоду.

Када је реч о Томашевцу и Фаркаждину, људи се тамо суочавају са сличним проблемима, а кроз разговор са њима упознали смо се са оним што их стварно мучи. Људи као проблем углавном наводе запостављање развоја пољопривреде, али и сматрају да би морало да дође до боље повезаности села са значајнијим центрима у околини.

У Фаркаждину постоји конкретан проблем који је настао првенствено због немара комуналних служби, а то је проблем дивље депоније. СРС Зрењанин у наредном периоду кренуће са прикупљањем потписа петиције за уклањање те дивље депоније, а овим путем желимо да позовемо комуналне службе да савесније обављају свој посао, не само у Фаркаждину, него и у свим осталим местима која се суочавају са сличним проблемима.
Наравно, ово су само неки од проблема, а ми као странка обрадићемо детаљно све оно што смо сазнали из разговора са људима, и на основу тога ћемо саставити један адекватан програм, који ће уверени смо задовољити потребе грађана.

Хвала што сте присуствовали конференцији за новинаре.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ