Шешељ: Рејтинг СРС је прешао 20%!

seseljalo

Ванредни парламентарни избори по свему судећи убрзаће повратак СРС-а у парламентарни живот, а лидер радикала Војислав Шешељ у интервјуу за „Ало!“ објашњава зашто је прво рачунао на патриотски блок, а онда схватио да су Двери и ДСС смешни, те објавио да иде самостално на изборе.

Шешељ открива и зашто мисли да ће Александар Вучић дозволити да те изборе дочека у Београду, а не у Хагу, а за свог кума Томислава Николића тврди да његово заклињање на верност Вучићу и СНС-у не значи ништа.

- До сада смо увек самостално излазили на изборе и сматрамо да је најисправније да свака странка провери да ли је заслужила да уђе у парламент. Никаквог смисла нема да се повлачи по пет, шест странака и да једва напабирче цензус и онда само направе вашар у Скупштини.

- Онда вам је избор сужен на Двери и ДСС, странке у којима влада расуло. - Питање је да ли ће они доћи до Скупштине. Видите да се ДСС два пута дневно цепа, а и Двери су се поцепале и пре него што су се регистровале као политичка партија. Они хоће с нама коалицију, дуго су нас звали, а сами се распадају. Они не могу да сачувају своје јединство, а хоће с нама да буду јединствени. То је неозбиљно.

- Према последњим истраживањима, СРС прескаче цензус. Рејтинг је чак удвостручен од вашег доласка из Хага. Колико до избора можете још да „нарастете“? - Нама вештачки смањују рејтинг. Имамо поуздана истраживања које су по Вучићевој наруџби радили веома стручни људи блиски режиму и они су дошли до података да ми већ пре три, четири месеца имамо више од 20 одсто.

- Зашто се залажете да се у исто време одрже и ванредни председнички избори? - Зато што се Томислав Николић превише компромитовао и његов опстанак на председничкој функцији би практично био немогућ.

- Уверени сте да он прави сопствену странку? - Чули смо да је тако, а како ће то изгледати, још не знамо. Пре неки дан се Николић поново заклињао Вучићу на верност, а ми из искуства знамо да његова заклетва апсолутно ништа не значи. То је човек без икаквог карактера и морала. - Ипак, шанса да такав резултат оствари даје се једино СНС-у... - Не верујем у то. Верујем да ће напредњаци имати више од 40 одсто, а по свој прилици могу да буду задовољни ако постигну 35 одсто.

- Ви једва чекате те изборе, шта они суштински могу да промене ако и сами очекујете да напредњаци добију толико гласова? - Судбина грађана је у њиховим рукама. Како гласају, тако ће им бити. Ако поново већином гласају за СНС, биће им као до сада, још ће им више смањити плате и пензије. Ако гласају за српске радикале, биће им неупоредиво боље. Ако гласају за демократе, још ће их више покрасти.

- Како ће им СРС омогућити бољи живот у сиромашној држави? - Ми знамо да на основу малог постигнемо много!

- Може ли ситуација са Хагом да вас ограничи у изборним активностима? Шта се тренутно дешава са вашим случајем, с обзиром на то да сте оптуженик који је пуштен на привремену слободу? - Нисам пуштен, него отеран из хашког затвора, одмах по доласку у Београд сам рекао да се добровољно никад тамо нећу враћати и ја настављам да радим свој посао. Мени ништа не може бити ограничено. Мени само не дају пасош.

- Може ли се десити да дочекате изборе у Хагу? - Уопште не размишљам о томе како ће бити. Ако Вучићев режим понови захтев, онда нека Вучић размишља да ли ће му на предстојећим изборима моје изручење донети или однети гласове. То је сад његов проблем.

[infobox color="154192"]Здравији сам и од Николића и од Вучића

Шешељ каже да му је досадило да одговара на питања о свом здрављу, због којег је и пуштен на привремену слободу. - Одлично се осећам. Више не дајем никакве изјаве о здравственом стању јер ми је досадило, посебно да гледам оне насловне стране како се борим на живот и смрт и да сам готов, а много сам здравији него Николић и Вучић. Морате признати да одлично изгледам, а одлично се и осећам.

[/infobox]

[infobox color="154192"]Водим странку српске сиротиње

- Имате ли и ви финансијске проблеме као већина странака? Како ћете финансијски издржати кампању?

- Е, то ће бити највећи проблем. Нас баш не муче дугови као ДС и његове сателите, али имаћемо проблем финансирања. Наше кампање су увек биле скромне јер ми немамо богате газде и спонзоре. Ми смо странка српске сиротиње.

[/infobox]

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ