Шешељ: Вучићу је и 120 одсто власти мало!

seseljsvedok

Пише: Владан Динић, Сведок

Сведок: Добро, Војиславе - избори? Да или не? Ако -  да -  зашто? Ако не - опет зашто? Да ли је наша судбина и српски усуд да ниједна влада не одради цео мандат до краја? Или „свако“ тренутно моћан, кад за себе помисли да је најмоћнији (а тад се најлакше пада, примедба В.Д) зарад  својих личних, партијских, наравно не и државних интереса, може кад му се ћефне – да распише ванредне, превремене, повремене изборе, на свим нивоима? Јер му се тако - ћефнуло?

Војислав Шешељ: Чекај мало сиви тићу, Владане Динићу! Избори – да и што пре! Политичка, економска, социјална и идентитетска криза у Србији се сваког дана продубљује. Истовремено, напредњачки режим хвали се успесима које нико, сем њих, не види! Сад је најважнији национални интерес да се избори распишу одмах. Истина, напредњаци то не раде због државних и националних интереса већ због себе и својих...

С: Да ли је Александру Вучићу мало и 100 одсто власти, или он „не зна“ да је на власти, па хоће да СНС (Он) појача и тих 100 одсто?

В.Ш: Добар ти је штос, али Вучићу би мало било и 120 одсто власти. Истина је и то да се Александар Вучић често понаша као да он уопште није на власти, да је опозиција, и често запомаже над својом судбином, док истовремено кроји нашу.

С: Коме, осим СНС-у и Војиславу Шешељу одговарају општи избори и кад им време није, и кад се не знају прави разлози?

В.Ш: Знам на шта асоцираш, али не одговарају избори само мени већ целој Српској радикалној странци, наравно и целој Србији. А то што ћемо ући у парламент, учићемо, зато хвала – изборима.

С: Могу ли избори да буду регуларни без потпуне слободе медија, јер како тренутно ствари стоје, СНС  има апсолутну моћ у најважнијим државним и „парадржавним” медијима?

В.Ш: Нигде нема слободних избора без слободних медија. Сада је у Србији, око слободе медија, ситуација гора него деведесетих, и у прве две године владавине досманлија у доба Зорана Ђинђића.

С: ЕУ, ЕК, ОЕБС и други стално говоре о слободи медија, али смо били сведоци бројних манипулација током  ванредних избора у неким општинама, па су сви – одједном „занемели”?

В.Ш: Те институције које помињеш, пријатељу, Србија уопште не интересује.

С: Како не интересује?

В.Ш: Њих интересује да нас угурају по сваку цену у НАТО и то због Руса и Русије.

С: Пут без алтернативе?

В.Ш: Ма, пусти, они не мисле и никада нису озбиљно мислили да Србија уђе у Европску унију!

С: Има ли опозиција снаге и начина да се супростави легалним средствима „батинашким караванима“ који обилазе изборна места? Не знам да је било који случај са недавних „крвавих“ избора у неким мањим местима процесуиран, а „истрага је ваљда и даље у току“ ?

В.Ш: Напредњачки режим је батинашке караване користио на ванредним локалним изборима. Они су их тада користили и слали тамо где су проценили да је потребно. Сада су предвидели да ипак не могу да покрију целу Србију утеривачима демократије и „слободног гласања“. А и други су извукли поуке, а зна се, да у Србији батина увек има два краја...

С: Избори и коштају? Судећи према писању штампе, осим владајуће СНС, већина осталих странака је у дуговима и дубиози. Како мислите да водите кампању и да ли Ваша кампања може уопште да се супростави кампањи СНС која је прошли пут личила на „америчку“ ?

В.Ш: Српска радикална странка нема неких великих дугова, али немамо пара ни изворе прихода. Истовремено, тешко долазимо и до спонзора. Они који су на власти, а СНС јесте, на свим нивоима користи државне ресурсе и лако налазе спонзоре. А нама, радикалима, и ко би дао новац и желео да помогне, једноставно не сме, да се не би замерио владајућем напредњачком режиму!

С: Каква ће бити кампања? Прљава, много прљавија него досад, или ко зна - нормална?

В.Ш: Нормална сигурно неће бити. Поготово без медија, али ни ми нисмо репа без корена, остаје да се види...

С: Колико ће и да ли „страни фактор“ да утиче на резултате избора?

В.Ш: Страни фактор ће се сигурно мешати, али не знам колико ће успети да реорганизују про-западне странке. Засад немају човека који би био лидер, још га не виде у ДС. Покушали су са Борком Стефановићем, али то, изгледа, засад не пролази...

С: Што би тражили лидера када је Вучић данас већи демократа од демократа и више је жут, као да има „жутицу“?

В.Ш: Не воле на западу да неко има оволику моћ у некој земљи, какву сада има Вучић. А кад и ако пронађу новог човека он ће бити жутији и снисходљивији и од Вучића.

С: Да ли је, ако све анкете, намештене, плаћене или реалне, свеједно тврде да је СНС са око или преко 50 одсто подршке, изненађење ипак могуће?

В.Ш: То су монтиране анкете. Према мојим сазнањима, на основу анкета које смо радили због нас, СНС данас има око 35 одсто подршке, а убеђен сам да ће на изборима имати и мање, што ће за Вучића бити велики ударац. Уз то, из поузданих извора, сазнајем да је СРС тренутно са подршком од око 20 процената!

С: Какав резултат очекујете?

В.Ш: Ти знаш да ми никад не грешимо и објективно процењујемо стање. СНС ће имати 35 одсто, уз „муљање“ можда и 40 процената, СРС – 20. Социјалистичка партија Србије и Демократска странка испод 10 и уз обавезне посланике мањина и то је то.

С: Ако се тренутна предвиђања, тврдиш, монтираних анкета остваре, и СНС ипак убедљиво победи, очекујеш ли да ће „напредњаци“ сами да владају или ће опет, као и тренутно, да праве неке „шминкерске коалиције“ у којима одлучује само један човек. Вучић?

В.Ш: Александар Вучић воли да са собом вуче привеске и пудлице. Апсолутно сам сигуран да ће у новој влади, ако СНС победи, обавезно бити и Александар Јулин!

С: Има ли СНС заправо довољно људи на свим нивоима да организује власт, или ће још једном посегнути за ресурсима из - опозиције?

В.Ш: Није ствар и проблем у томе што Вучић узима жуте кадрове, већ је много већи проблем  што је Српска напредна странка потпуно преузела програм и идеологију Демократске странке. Oнда је најнормалнија ствар да преузима и људе из те странке, јер у напредњацима нема баш много оних који подржавају ДС! У СНС има, ипак, много људи који више воле Србију од Запада и очекујем да велики део на изборима, кад се гласа, заокружи СРС а не СНС. А то што су дошли под скуте СНС и Вучића, обмануо их је предизборни речник СНС, који је причао једно, а урадио све супротно.

С: Да ли најава „повећања плата и пензија“, претходно неуставно узетих грађанима из џепа значи – избори се ближе, или је то још један маркетиншки трик садашње власти?

В.Ш: Убеђен сам! Уз исправку, пензије нису умањене људима, отете су!

С: Шта ћете Ви и Ваша странка урадити да уверите грађане да сте бољи од садашњих властодржаца, или ћете и Ви почети да делите свакодневно „ обећање лудом радовање“ ?

В.Ш: Понудићемо грађанима конкретна решења, јачање домаће производње, помагаћемо домаће инвестиције и инвеститоре, прекинућемо да испуњавамо програме жеља Брисела, ММФ, ЕУ и окренућемо се својим правим пријатељима - Русима! Од Србије ћемо направити ОФ-шор земљу. Овако како је сад и домаће паре одлазе у егзотичне земље, као и новац који је отет од Србије у Слобино и ДОС-ово време. Дакле, ко год хоће да уложи новац у Србију, ако је програм добар, моћи ће слободно да инвестира. Па доста смо ми били већи папа од папе.

С: Мислите ли да је наше гласачко тело коначно стасало да разликује жито од кукоља?

В.Ш: Убеђен сам!

С: Колико ће „светска питања“ – „Пут без алтернативе“, Косово и Метохија, „Јужни ток“, забрана ћирилице, рушење сарадње са Русима, мигранти- утицати да бирач стави прво прст на чело, а тек после тога да заокружи свог фаворита?

В.Ш: Сва та питања су на талону, али су главна питања економија и социјала. Наши људи тешко живе, перспективе нема а куле и градови су приче за малу децу, коју Вучић и СНС максимално користе и обећавају – немогуће.

С: Прошли пут,  тврди опозиција, одлучили су „бели листићи“. Мала излазност. Имате ли чаробни штапић да разочаране грађане Србије „натерате“ да изађу на биралишта? Или, коме одговара мала а коме велика излазност?

В.Ш: Прошли пут је изашло преко 40 одсто, то није мала излазност. „ Бели листићи“ су наравно пренадувани. Али, слажем се са тобом, мала излазност је у корист СНС-а који има дисциплиновано бирачко тело, а радикалима и осталима одговара огромна излазност, да се не би „пропали гласови“ прикључили СНС-у који их није освојио.

С: Верујеш ли у могуће уједињење „патриотског блока“ ?

В.Ш: Српска радикална странка је једина патриотска странка у Србији. Какав бре ДСС, па они се двапут дневно као амебе деле, па те Двери, ко зна шта они сад уопште раде...Свађају се као јетрве и свекрве, па како са њима у исти лонац?

С: Па и Ви, радикали сте се на крају поцепали на фронцле?

В.Ш: Па јел’ ми ниси дао да проговорим ни реч о Томиславу? Јесте, издао ме је, а веровао сам му. Одлазак Вучића ме је мање изненадио, па ја га ваљда најбоље знам, ко је, шта је, какав је... Само, он, није лопов. Или за његове лоповлуке ја не знам , нисам чуо... А веруј ми, ти се добро сећаш да ја, Војислав Шешељ, имам „лауфере“ свуда. И раније, а и данас...

С: И на крају, ако СРС уђе у парламент, да ли ћете правити пост-изборне коалиције и са „црним ђаволом“ само да се дочепате власти? Да ли ћете склапати непринципијелне коалиције зарад голе власти?

В.Ш: Ми, српски радикали, никад нисмо склапали предизборне коалиције, а никад нећемо са онима који не мисле добро Србији. Дакле, нећемо.

С: А са напредњацима?

В.Ш: Сваки данашњи напредњак, осим оних који су украли мандате СРС, и који су издали нашу идеју, могу да се врате.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ