Војислав Шешељ одржао предавање студентима Правног факултета

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ вечерас је пред препуном салом Скупштине града Крагујевца студентима Правног факултета одржао предавање на тему "Међународно кривично право - анализа случаја у Хагу"

Више од 400 студената који су могли да нађу места у сали, и на галерији, дочекали су га бурним аплаузом, док је стотинак студената остало испред врата, одакле су слушали шта говори. Њему није дозвољено да  предавање одржи на Правном факултету.

Пре самог предавања, Војислав Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да му највише смета "владајућа напредњачка странка", и да се нада да ће доћи тренутак да ће напредњаци да ударе главом у зид".

Можда се већ дешава тај тренутак када ће схватити да на западу нема среће ни будућности за Србију и српски народ, и да морамо убрзано кренути у интеграције са Русијом. Смета нам што ова власт није испунила ни једно предизборно обећање, што је економска ситуација много гора него што је била, што се социјална беда продубила. У борби против корупције стало на самом почетку, јер ова власт нема храбрости да хапси политичаре, јер су они главни актери корупционашких афера. Тајкуни не могу ништа без спреге са политичарима - рекао је Шешељ, и за Томислава Николића, којег је оценио као свој највећи кадровски промашај, рекао да му "личи на мало дете које се попело на крушку, па му се осладило, и неће да сиђе никако док одозго не љосне".

Он се осврнуо и на ефекте локалне власти у Крагујевцу на чијем је челу Радомир Николић, и назвао их је "поразним".

Наследећим изборима ће та власт бити збрисана, а ужаснула ме је новинска вест да је напредњачка власт кренула у ископавање гробница међу којима су и гробови црвеноармејаца који су погинули 1944. године ослобађајући Крагујевац. То мора под притиском јавности одмах да се обустави, и ослободиоци Крагујевца морају да имају сво поштовање генерација које долазе. Видимо да ова власт није способна да решава ни елементарне, комуналне проблеме - рекао је Шешељ.

(Блиц)

Slajder - Kragujevac

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ