Изјава испред Специјалног суда поводом изношења завршне речи Звездана Јовановића, 11. јун 2018. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, данас се наставља завршним речима оптужених један дуги процес за догађаје од пре 17 година. Процес је, наравно, режиран. Покренут је да би се тај догађај представио као покушај пуча, а пуча није ни било, јер је једноставно једна јединица полиције употребљена у унутрашњим политичким обрачунима унутар ДОС-а, унутар досманлијске власти. Ви ћете то видети из овог стенограма са једне затворене седнице Владе Србије којом је председавао Зоран Ђинђић.

Наш је циљ да се све чињенице изнесу у јавност. Ми ћемо наредних дана, недеља и месеци заиста много на томе да радимо. Желимо да се раскринка све оно што се дешавало у процесу доласка досманлија на власт и у првим годинама њихове власти.

Дакле, прво се мора ићи на раскринкавање четири атентата. То је убиство Славка Ћурувије, убиство Ивана Стамболића, атентат на Ибарској магистрали, где су страдала три телохранитеља Вука Драшковића и брат Данице Драшковић, и покушај атентата у Будви.

А онда идемо са првим мафијашким потезима нове власти у сарадњи са „сурчинским кланом“: то су оне чувене отмице, наплате милионских сума новца... и долазимо до убиства Ђинђића и његовог заташкавања на тај начин што су стрељани од стране власти Душан Спасојевић и Миле Луковић Кум.

Суђење Милораду Улемеку Легији и Звездану Јовановићу и још некима је било режирано и ми ћемо захтевати обнову тих процеса на основу врло врло јаких аргумената.

Новинар: Шта можемо да видимо овде?

Проф. др Војислав Шешељ: Овде можете да видите како се то коментарисало на седницама владе, како је изнуђена оставка тадашњег шефа Службе државне безбедности и његовог заменика, да је тражена оставка и Душана Михајловића, да се као фол Ђинђић томе супротстављао, а у ствари Ђинђић је потајно радио заједно са овим припадницима јединице који су изашли на улице под оружјем, да се изнуди оставка Душана Михајловића, као енглеског човека.

Ви ћете видети да су све ствари биле под пуном контролом, да није било никаквог покушаја пуча, да је најављен излазак на улице, да су они кренули само са личним наоружањем, никакву резервну муницију нису носили, ништа друго и били су у пратњи саобраћајне полиције, са неколико кола саобраћајне полиције. Такав се пуч у свету нигде не врши.

Новинар: Хвала.

Проф. др Војислав Шешељ: Молим.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР