Изјава испред суда, Сребреница, Кравице, 29. март 2018. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, данас смо дошли на наставак суђења групи полицајаца Републике Српске који су оптужени за измишљени злочин, наводно почињен 13. јула 1995. године, након ослобођења Сребренице.

Шта им је приписано у злочину? Да су побили 1.200 заробљених муслимана, да су побили цивиле – то је апсолутна лаж, лаж коју су муслимански правосудни органи пласирали нашим, а ми имамо тако покварене тужиоце у овом Специјалном суду за ратне злочине, да они примају здраво за готово све оно што добију из Сарајева.

Неће проћи много времена, а ми ћемо судити и тужиоцу који поступа у овом предмету, и Владимиру Вукчевићу, бившем главном тужиоцу за ратне злочине, и свима онима који су се огрешили о српски народ заступајући лажне оптужнице.

Шта се десило у Кравици тога дана? Дана 13. јула 1995. Године, поподне, група од петнаестак српских полицајаца водила је до 300 муслиманских, не више од 300 муслиманских заробљеника у Кравицу, у складиште пољопривредне задруге. С њима су нормално контактирали, чак се распитивали за пријатеље и познанике, и кад су их довели тамо, један муслиман је зграбио пушку српском полицајцу Крсти Драгићевићу, пуцао у њега, убио га. Хтео је да пуца и у остале, а онда се један присебан полицајац снашао, ухватио се за цев пушке, уперио пушку увис и цели шаржер је тако испаљен. Том полицајцу цев је спржила длан. Он је отишао да му се укаже помоћ. Настала је нервоза. Триста заробљених муслимана, невезаних, против петнаестак наоружаних полицајаца. Полицајци су запуцали и тако је дошло до погибије тих муслиманских заробљеника. Ми нећемо дозволити више у Београду да долазе лажне оптужнице, да те оптужнице овде заступају поред поткупљених тужилаца, страних агената и разне организације, попут Жена у црном или такозване мајке Сребренице које су огромно богатство стекле на крви можда убијених синова или мужева, а можда им нико и није ни убијен, али им лепо да глуме да су жртве, како би добијале паре да оптужују српски народ за геноцид.

У Сребреници није било геноцида и ја спремам књигу у три тома у којој ћу то и доказати.

Имате ли ви неко питање?

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР