Изјава Миљана Дамјановића испред Специјалног суда у Београду, 12. децембар 2019. године

Миљан Дамјановић: Данас се наставља, као што знате, суђење у Специјалном суду осморици припадника МУП-а Републике Српске. 

Као што смо већ више пута навели и овога пута опет обавештавамо јавност да се ради о оптужници која је апсолутно лажна, која није базирана ни на каквим правним чињеницама. У овом процесу се користе лажни сведоци, а све са циљем да се оптуже невини Срби. Ово је само наставак пропаганде која је започета још почетком деведесетих година, када је био и када се водио тај немили грађански рат на територији бивше Југославије, а овим путем жели се још једном повезати један изоловани инцидент са злочином који се десио у Сребреници, иако ове две ситуације немају никаквих додирних тачака једна са другом. 

Српска радикална странка наставља с пажњом да прати овај процес. Учинићемо све што је у нашој моћи, а једно од тога и јесте већ књига у три тома „У Сребреници није било геноцида“ нашег председника странке, проф. др Војислава Шешеља, у три тома, дакле преко три хиљаде страна доказног материјала да се у Сребреници није десио геноцид. Да једном ставимо тачку на ту пропаганду коју је започео Запад, углавном прозападне земље, а то је и напад на све Србе, и овим путем уједно је напад и на српске институције и на целокупни српски народ. 

Конкретно, у овом случају оптужују осморицу припадника МУП-а да су, како они кажу, ликвидирали, стрељали, лишили живота преко 1.300 цивила, а заправо све чињенице и докази говоре да је у питању изоловани случај, инцидент који се десио у месту  Кравица, а то су и експерти доказали. Доказали су да су тела која су ексхумирана, да је у питању 317 жртава. Тако, да и овим путем желимо да нагласимо када кажемо било је, тачно је, убијено је 317 људи, али оног момента када су заробљеници напали припаднике полиције специјалних јединица Републике Српске. Због тога настављамо да пратимо овај процес и надамо се да ће се и у Србији коначно већ једном десити да се поштују правда, правичност и оно што је најбитније да се поштује истина. Уколико буду испуњени ти услови, онда ће, наравно, ови припадници бити правоснажно ослобођени.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР