Изјава проф. др Војислава Шешеља пре и после саслушања хашког тужилаштва у Специјалном тужилаштву за ратне злочине Устаничка 29, 27. септембар 2022. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, ова хашка багра хтела би опет да ми суди и то због мојих књига. Ја сам одлучио да све хашке документе из свог предмета објавим и већ сам објавио око 50 књига докумената. Ту су, наравно, изјаве заштићених сведока, њихови подаци. Ту су и поверљиви документи. Моје суђење је завршено што се њих тиче, правоснажно, само ја имам право на захтев за ревизију. Не може то вечито остати тајно, мора остати за историју, доступно научницима, истраживачима. Зато им нећу дозволити да моје књиге плене, а мени да суде. Да није ових лепих дама овде, рекао бих да могу да ме повуку за неку ствар. Ето, то могу хашки тужиоци. 

Чујем да их предводи овде онај глупи Маркузен. Од њега сам већ направио спрдњу у Хашком трибуналу више пута. Шта он сад хоће? Саслушавају моје сараднике на штампању књига: дактилографкиње, техничке уреднице, све који су на неки начин технички доприносили да те књиге изађу из штампе. Саслушавају и штампаре и многе друге. Они ту спремају велики процес. Ако се ја наљутим, баш ће имати велики процес. 

Имате ли ви неко питање? 

Новинар: Какве санкције очекујете? 

Проф. др Војислав Шешељ: Шта ја знам. Није суђење ни почело. Треба прво да ме ухвате, па онда да ми суде. 

Новинар: Јесте ли ви прекршили неки закон објављивањем књига?

Проф. др Војислав Шешељ: Они имају тамо правилник по коме су подаци поверљивих сведока и поверљиви документи заштићени. Не може то вечито да важи. То важи док траје суђење. Кад се заврши суђење, они све те своје сведоке могу да покупе у камион и возе негде да их сакрију. Ја никад нисам угрозио ниједног лажног сведока. Код Харадинаја је 20 ликвидирано, код мене ниједан није ни ошамарен. Зашто их штите? Зато што и они знају да су лажни сведоци, зато што су ови хашки тужиоци саучесници у креирању лажних доказа. 

Новинар: Шта ако опет будете осуђени? 

Проф. др Војислав Шешељ: Ја не идем добровољно нигде више. Ја сам тамо био и избацили су ме из Хашког трибунала. Трипут су ме тамо судили за непоштовање суда. Шта сад хоће? Прекршили су моја грађанска права по Европској конвенцији о људским правима. Суђење ми није било у разумном року и нема говора да одем тамо, као ни моји сарадници Вјерица Радета и Петар Јојић, против којих су већ подигли оптужницу. 

Новинар: Шта још у вашим књигама је спорно? 

Проф. др Војислав Шешељ: Ето то – поверљива документа и подаци о тим лажним сведоцима који су заштићени. Све сам објавио, да остане за историју, да их се деца и унуци стиде, то је мој мотив. 

Новинар: А остали, јесу ли се одазвали на позив? 

Проф. др Војислав Шешељ: Неки су се одазвали, неки су болесни. Дуго они саслушавају. 

Новинар: Шта очекујете од овог процеса? Да ли имате неко предвиђање? 

Проф. др Војислав Шешељ: Нову комедију. 

Имате ли још питања? 

Новинар: Не. Хвала вам. 

Проф. др Војислав Шешељ: Хвала вама.

Изјаве после саслушања хашког тужилаштва у Специјалном тужилаштву за ратне злочине, Устаничка 29, 27. септембар 2022. године

 

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, ова хашка багра није дозволила да мој правни саветник Вјерица Радета присуствује саслушању и онда неће бити саслушања. 

Хтели су прво да нас преваре, прво да ја уђем, па ће она после два минута, као да ја не знам те финте. Пошто сам ја рекао – Она улази директно са мном – нема саслушања. 

Жао ми је што нисам искористио ову прилику да још једном тог Маркузена сравним са земљом, али ето, без свог правног саветника Вјерице Радете нигде нећу. 

Милан Терзић: Још увек нисмо добили документ. 

Проф. др Војислав Шешељ: Постоји документ нашег тужилаштва да се дозвољава улазак и мом адвокату и његовој колегиници, такође адвокату, и мојој правној саветници Вјерици Радети. 

Новинар: Како су вам то објаснили? Шта су вам рекли? 

Проф. др Војислав Шешељ: Не дају. Нису ми објашњавали, него поручили по стражару да ја могу да уђем, а она не може. Ја сам рекао стражару да им пренесе моју поруку да једу говна, баш тим речима. 

Имате ли још питања? 

Новинар: Шта ће даље бити? 

Проф. др Војислав Шешељ: Даље могу заиста да једу говна, да не кажем нешто безобразније, што сам им раније говорио.

https://youtu.be/icEaYcoOzNQ

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ