Конференција за медије, 11. март 2019. године - Немања Шаровић: Жалосно је да на гробу Милошевића нема државне делегације, а одаје се почаст другима!

Немања Шаровић: Жалосно је видети да је овде веома мали број људи, да данас практично нема ниједне државне делегације на његовом гробу и да је заборављена чињеница да је Слободан Милошевић више пута био биран на непосредним изборима, да је освајао огроман број гласова у Србији.

Практично се одаје почаст онима који за Србију нису урадили ништа, попут Зорана Ђинђића, који ништа добро није учинио за Србију. Учинио је много тога лошег, а видимо да државно руководство сваке године иде на његов гроб, полаже венце и оплакује га.

Српска радикална странка остаје доследна у свом залагању за истину о свему што се дешавало током деведесетих година. Ускоро се навршава и 20 година од почетка бомбардовања Савезне Републике Југославије, и данас је јасније него икад да то бомбардовање није имало никакве везе ни са Слободаном Милошевићем, ни са политиком Републике Србије деведесетих година, већ пре свега са тежњом западних сила да распарчају, ослабе и умање Србију – и да нам тако отму Косово и Метохију.

Они који су нас бомбардовали 1999. године нису променили свој однос до данас према Србима и Републици Србији, иако су од 2000. године у Србији на власти искључиво проевропски режими. То су режими од којих је сваки следећи био сервилнији од претходног.

И мада су сви ти режими испуњавали увек нове и нове услове, који су наметани од стране Сједињених Америчких Држава и Европске уније, однос Запада према нама се није мењао. Кад год бисмо испунили неки њихов услов, они су нам додавали два нова, а слична је ситуација и данас. Ми смо видели такозвану приштинску платформу за преговоре, прецизније речено за понижавање Србије. Међутим, јасно је, макар нама српским радикалима, да то није приштинска платформа, већ да је то оно што су они добили са Запада од водећих земаља Европске уније, да представе како би поново Србији понудили оно што нико живи на свету не може да прихвати.

Са сличним изазовом је био суочен и Слободан Милошевић у Рамбујеу. Њега су касније нападали што није прихватио окупацију Србије, а то је између осталог, у том тренутку предвиђао тај план, а што Милошевић није прихватио – да кроз четири године Шиптари са Косова могу самостално на референдуму да одлуче о својој независности.

Данас се заиста види да је Слободан Милошевић био потпуно у праву. Ми, српски радикали, смо сигурни да ће историја много боље судити о Слободану Милошевићу него што то раде ови који су данас у врху државне власти.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР