Конференција за медије, 28. март 2019. године - Александар Шешељ: Посланици Српске радикалне странке су због накарадног Пословника напустили Скупштину Србије!

Александар Шешељ: Даме и господо, већ три године траје овај сазив Народне скупштине. Због овог накарадног Пословника који се примењује и у овом сазиву, а који је донет за време прошле власти, Српска радикална странка ни једном није стигла на ред да постави питања последњег четвртка у месецу министрима Владе Србије, јер је то дан када је Влада Србије дужна да буде у парламенту.

То је апсолутно неправедно према странци која је освојила други највећи број мандата у Скупштини Србије и највећа је опозициона странка. Ми никад нисмо стигли на ред да постављамо питања, док су разне партије, самостални посланици, чак и разне партије које нису ни учествовале на изборима, а сада имају посланичке клубове, људи који су променили више посланичких клубова у току једног сазива... Сви они су увек најнормалније стизали на ред када је време за постављање питања Влади Србије.

Ми данас не желимо да учествујемо у овоме. Оставили смо данас у Народној скупштини искључиво напредњаке, па нек они причају сами са собом. Наиме, ми не желимо данас да дођемо на ред само зато што је Скупштина празна са опозиционе стране, већ очекујемо да се Пословник промени како би били испоштовани сви народни посланици – и они који су освојили велики број гласова на изборима, а не само они који на изборима нису ни учествовали.

Ми не желимо да учествујемо у нечему што изгледа као главни одбор Српске напредне странке.

Да ли има неких питања?

Хвала.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР