Конференција за медије Aлександра Шешеља, 21. септембра 2018. године

Александар Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка је одлучила да напусти седницу Народне скупштине која је била предвиђена да се министрима постављају питања. Напустили смо је из разлога грубог кршења начела поделе власти и кршења пословника.

Ми смо већ две године, од 2016. парламентарна странка и ниједном нисмо за те две године стигли да постављамо питања влади. Подсетићу вас да смо ми друга по снази, по броју посланика, странка у парламенту Србије, а ова седница, последњег четвртка у месецу, која је и предвиђена за саслушавање владе, се претворила у фарсу. Јер, пре свега, владајућа већина је подељена на много мањих посланичких клубова, те се почиње од мањих ка већим клубовима, а ти мали клубови само хвалоспеве имају да кажу за рад Владе Србије, тако да опозиција нема начина да постави било које питање, а с друге стране, министри су временски неограничени у својим одговорима. Дакле, ако неки посланик може да прича три минута, министар има пак неограничено време. Ми у тој лакрдији нећемо учествовати.

Ми смо данас ускраћени да сазнамо шта значи то разграничење, шта значи то да се спомиње сада све више и више Прешево, Бујановац и Медвеђа у такозваном дијалогу са косовским Албанцима. Ускраћени смо за то да чујемо како то преговарају Влада Републике Србије и председник Србије о Косову и Метохији. О тим преговорима јавност не зна ништа, ал' зато су уредно обавештени и Тони Блер, и Сорош, и многи међународни актери, а Скупштина Србије не зна о томе ништа.

Исто тако, не помиње се ово неуставно смањење пензија које се сада исправља арбитрарним законом, који оставља могућност Влади Републике Србије да сама одреди висину пензије, као и низ других ствари. Пре свега, актуелно питање доласка Фронтекса у Србију, а то је питање суверенитета Републике Србије, јер је ова влада дозволила да странци управљају границама Републике Србије.

Дакле, ево је на шта је спао српски парламент. Парламент треба да буде изнад и надређен Влади Републике Србије, а под напредњачком влашћу је то другачије.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР