Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 4. октобра 2018. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, у недељу су избори у Републици Српској, у целој Босни и Херцеговини. Видите из медија, и према неким другим информацијама које су нам биле на располагању, да се тамо припремају обрачуни, да је неко замислио у западним амбасадама и у муслиманској централи власти, да се изазову немири у Бањалуци и то баш на 5. октобар, на митингу.

Ми позивамо све грађане Републике Српске да буду одговорни, да одоле свим провокацијама, да се сачува мир и да се сачека лепо воља народа на недељним изборима, да се ништа не решава на улици.

Српска радикална странка очекује да ће на изборима за Председништво Републике Српске да победи Милорад Додик. Он има подршку Русије и председника Владимира Путина, има подршку Србије, а има и подршку нас српских радикала из Србије.

Што се тиче парламентарних избора, народ нека гласа по својим определењима, по својој вољи, а Српска радикална странка понавља свој позив, какви год да буду резултати избора, да се формира коалиција Странке независних социјалдемократа и Српске демократске странке. Тренутно Странка независних социјалдемократа предњачи у вођењу патриотске политике, у одбрани Републике Српске, а Српска демократска странка има огромне патриотске заслуге за стварање Републике Српске. И коалиција те две странке би, по нашем мишљењу, после избора била оптимално решење за Републику Српску, стабилизовала би Републику Српску, омогућила би брзо решавање свих нагомиланих проблема и унела спокој у живот грађана, у српски народ тамошњи.