Конференција за новинаре, 10. мај 2018. године

Миљан Дамјановић: Поштовани новинари, као што знате, након завршених парламентарних избора у Србији, ми смо изнели доказе и тврдње да је амерички амбасадор Скот, мимо воље грађана Србије, мимо бројa и мањег броја освојених гласова него што је било потребно за такозвани цензус од минимум пет посто, увео или убацио, како год желите, посланичку групу: Чеда, Борис, Чанак. Ових дана потврда те наше тврдње долази до изражаја, јер њихова лобистичка прошиптарска активност долази до врхунца.

Као што знате, председник Српске радикалне странке на време је алармирао јавност и председника Скупштине Републике Србије због тога што је председник Одбора за евроинтеграције, Ненад Чанак, позвао у гостопримство делегацију парламентарног Одбора за спољне послове такозване државе Косово, коју предводи Виосе Османи Садрију, која је на његов позив требала да учествује сутра и прекосутра, односно 11. и 12. маја у Дому Народне скупштине. Председник скупштине Маја Гојковић је забранила тај долазак.

Да ивер не пада далеко од кладе и да ова посланичка група, односно њени представници – поред Ненада Чанка, сада са њим и Чедомир Јовановић, заједно настављају изузетно јаку прошиптарску лобистичку активност – говори и чињеница да је лидер ЛДП-а, господин Јовановић, потврдио свој долазак у Приштину на сутрашњу трибину коју организује Демократски институт Косова, на тему „Перспектива дијалога Косова и Србије. И он ће бити први политичар из Народне скупштине Републике Србије који ће, да кажемо, отворено говорити о својој политици према Косову и Метохији, а како је он и навео јуче за шиптарске медије, цитирам, каже, са његове тачке гледишта: „Београд је изгубио контролу, и правну и политичку надлежност над новом европском државом у тренутку војне интервенције НАТО 1999.И, према његовом мишљењу: „Косово је независна држава.

Овакву изјаву чак ни сам Рамуш Харадинај или Хашим Тачи не би дали. Као што сте видели, посланик у скупштинском парламенту Републике Србије каже „војна интервенција. Мене не би чудило ни да је рекао да је била „хуманитарна интервенција, јер овде се дефинитивно ради о томе да мора да се оправда уложени новац од прозападних сила, амбасада и свих осталих од којих се добија новац.

Ово је, заиста, прст у око нашем парламенту, као и отворено лобистичко деловање којим се крши Устав Републике Србије.

Не само да су одредили дане када је тема Косова и Метохије најбитнија за наше грађане и за нашу државу, но ту Либерална демократска партија не стаје, већ је њихов члан, који је био и на градској листи, Анита Митић, иначе присутна у Иницијативи младих за људска права – о којој смо и раније говорили да је сорошевска шиптарска организација, а такође смо својевремено изнели и доказе да је та организација, како они кажу, невладина, од стране различитих амбасада које су у Србиј – добили преко милион евра у периоду од 2014. до 2017. Године. Тај новац, попут њиховог лидера, Чедомира Јовановића, морају да оправдају и ево, трећу годину заредом – за крај маја заказали су у Београду такозвани, како они кажу, фестивал „Миредита, добар дан, који има за циљ, како они наводе, покретање сусрета и културне размене између Србије и Косова.

Желео бих да подсетим јавност да је иста та госпођица Анита Митић, током једне емисије на телевизији са националном фреквенцијом прошле године, рекла да се она и њени сарадници редовно сусрећу са Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем и истовремено је, како је рекла сама, подржана од њеног лидера, Чедомира Јовановића, рекла да признаје независно Косово.

Република Србија и њени државни органи морају да забране деловање овакве невладине организације и морају да забране овакав фестивал који јасно ради против интереса Србије, а који су у супротности са законима и Уставом Републике Србије.

Не можемо то дозволити. Уколико држава не буде забранила, Српска радикална странка супротставиће се, на све могуће начине, да се не одржи такав, заиста, како они кажу, фестивал, где се приказује Косово као независна држава.

За данас смо имали толико.

Имате ли неких питања? Уколико немате, хвала вам што сте присуствовали конференцији Српске радикалне странке.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР