Конференција за новинаре, 11. јануар 2018. године

Милорад Мирчић: Добар дан.

Српска радикална странка инсистира да власт коначно крене у одлучујућу борбу против криминала.

Ево, пред расписивање београдских избора пружила се добра шанса за Српску напредну страну да подигне рејтинг, да свој углед повећа међу грађанима, тако што ће да се обрачуна са свеопште присутним криминалом који је узрокован учешћем пре свега Српске напредне странке и њених појединаца у локалној, покрајинској и републичкој власти. То би, у сваком случају, била општа корист за грађане Србије да се са речи, са обећања борбе против криминала, крене у реализацију тих обећања. Није само криминал у самом врху републичке владе, коју најбоље персонификује министар Зорана Михајловић, него је криминал на свим нивоима власти. Недавно је јавност била обавештена да је један од председника, од низа председника локалне самоуправе, Општине Алибунар ухапшен због тога што је присвајао буџетска средства на тендерима, а и друге видове располагања средствима он је искористио како би стекао личну корист.

Оно што је интересантно јесте то да у последње време постоје индиције, али и реално оправдана сумња да су на покрајинском нивоу власти и те како присутни у великом обиму криминал и криминалне радње.

Имали смо недавно нешто са чим је јавност била упозната, а то је да се кренуло са изградњом нове зграде Радио-телевизије Војводине. Јавност не зна да је за рушење те зграде било унапред одређено, предодређено близу два милиона евра, односно 190 милиона динара, и да је на тендерској документацији, која је расписана од стране управног одбора Радио-телевизије Војводине, било толико детаља, детаљно описаних услова – само што није описан изглед оне кугле која служи за рушење објеката, а онда се на волшебан начин појавио извођач који је тај посао, за који је планирано 190 милиона динара, урадио „за свега” 50 милиона динара. И то је један од индикатора, односно индиција да би требало истражни органи да се позабаве са тим како је то расписиван тендер, па се од цифре од 190 милиона динара, цена извођења радова спустила на 50 милиона. Оправдане су сумње да су челници покрајинске владе унапред имали договор са одређеним извођачима, да се на име тих радова узме и стави у џепове преко милион евра, јер разлика између 190 и укупне цене извођења радова са ПДВ-ом од 70, то је 120 милиона – а то је милион евра.

Имајући у виду да су ту, на нивоу покрајине, на кључним функцијама људи који су проверени у овим противзаконитим радњама, као што је Игор Мировић, као што су потпредседници владе, онда је то унапред олакшан посао истражним органима. То је човек, који је на функцији председника Владе Војводине, ојадио Српску радикалну странку недавно за 70.000 евра – тако што је својим фалсификованим потписом потписао уговор са Радио-телевизијом Војводине у периоду од 2008. године и на бази таквог једног противзаконитог акта Српска радикална странка је морала да плати казну, а то је још једна врста криминала са којом се баве појединци који су на челним функцијама.

И ево идеалне прилике! Ми српски радикали бисмо желели да, на овај начин, као што сам рекао, Српска напредна странка повећа свој рејтинг тако што ће, пре свега, да се обрачуна са криминалцима у својим редовима, а то би и те како радо дочекали грађани Србије.

Ми из Српске радикалне странке ћемо и даље инсистирати, наводићемо и доносићемо доказе за појединце који су се огрешили, који припадају не само владајућој Српској напредној странци, него и коалиционим партнерима који су на власти, а ништа нису бољи ни они који су некада били на власти, с тим што смо ми збуњени у тој борби против оних који су чланови Демократске странке, а некад су били на власти – толика хајка, толика повика, толико изнесених аргумената у јавности, а нико од тих актера да се ухапси – све остаје само на причи. Па сад, просто као и већина у Србији, и ми српски радикали смо збуњени. Да ли су Драган Ђилас и остали прозивани толики криминалци и лопови – или су ови који их оптужују толики лажови – да једноставно Србија не може да схвати шта је у питању. Да ли је у питању изборна кампања и подметање у склопу изборне кампање или су стварно Ђилас и остали бивши челници Демократске странке, а сада кандидати за градоначелнике, ипак криминалци толиког формата да им ни актуелна власт не може ништа?

Ако имате питања, изволите. Ако не, хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР