Конференција за новинаре, 13. март 2018. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, притисци Сједињених Америчких Држава на Србију се даље појачавају и улазе у веома озбиљну фазу.

Вес Мичел дошавши на Балкан разголитио је до краја америчке планове за Косово и за Републику Српску. Вес Мичел је дошао да уручи ултиматум Србији, да прихвати улазак Косова у Уједињене нације. У захтеву се каже „слободно учлањење у међународне организације”. Ми сви знамо је најважнија међународна организација, то је она на коју се пикира, Уједињене нације, то је организација универзалног карактера, а улазак Косова у Уједињене нације би било дефинитивно признање независности макар Србија никакав званични акт никад не донела по том питању. Ко онда пита Србију да ли признаје независност Косова, ако је Косово буде у Уједињеним нацијама? Ко Србију пита да ли признаје независност државе Вануату, када је она чланица Уједињених нација и има свега 10.000 становника?

Дошао је Вес Мичел и да сузбије руски утицај на Балкану и очекујемо да ће притискати Александра Вучића и Владу Србије да прихвате завођења санкција Руској Федерацији. А Американци су отворено открили своју намеру да окупирају Брчко како би Републику Српску трајно поцепали на два дела. Стварање посебног дистрикта Брчко створило је, неправилним тумачењем Дејтонског споразума и злоупотребом међународне арбитраже, стање у којем постоји формална основа за тако нешто. Због тога Српска радикална странка захтева од председника Републике и од Владе Србије предузимање хитних мера које би укључивање учлањење по хитном поступку Републике Србије у ОДКБ, у војни савез под вођством Русије, захтев да Русија адекватне снаге стационира у западним подручјима Републике Србије које би биле у стању да моментално парирају свакој евентуалној америчкој, хрватској или нечијој трећој интервенцији на подручју Брчког. То је једино што може да обезбеди наш опстанак.

Ако би нам Американци стављањем ножа под грло навели владу и председника Републике да пристану на ултиматум поводом Косова онда је то почетак краја Србије и то треба отворено народу рећи. Ако се Република Српска пресече снажним трупама на подручју Брчког онда је то најозбиљнији корак ка укупном утапању Републике Српске у унитарну Босну и Херцеговину, пут ка егзодусу више од милион Срба из Босне и Херцеговине у Србију или широм света.

Ствари су веома озбиљне, нема места чекању, оклевању, премишљању. Једини спас је у директном савезу са Русијом. Једино Русија може спречити и одвратити Американце од њихових сулудих планова на Балкану.

Имате ли неко питање? Хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР