Александар Шешељ: Србија треба да подржи Владимира Путина, придруживање санкцијама била би издаја!

Александар Шешељ: Даме и господо, Република Србија не сме ни да разматра да се придружи санкцијама Сједињених Америчких Држава и Европске уније против Русије. Свако придруживање санкцијама против Русије за Србију би било равно издаји.

Русија је наш највећи савезник, традиционално савезничка и братска земља која се више пута доказала у међународним односима као наш искрени пријатељ, почевши од одбране територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова и Метохије и спречавања доношења оне срамне резолуције о Сребреници у Савету безбедности Уједињених нација.

Ми треба да продубљујемо нашу сарадњу са Руском Федерацијом, да имамо што боље односе у свакој сфери, да правимо савезништво са Русијом и у економском и у војном и у сваком другом смислу.

Српска радикална странка се залаже не само за чланство у ОДКБ-у, у војном савезу на челу са Руском Федерацијом, већ и за отварање мешовитих српско-руских база у Србији, што би била најбоља гаранција одбране наше земље и нашег неба и безбедности наше земље на дуги рок. Ми треба да гајимо наше искрено савезништво, да се увек ослањамо на оне који су већ доказани пријатељи Србије, а не да разматрамо да се придружујемо осуди Руске Федерације.

Изволите, уколико имате неких питања.

Новинар Бете, Урош Матовић: Каква су ваша очекивања, шта мислите да ће одлучити председник или држава након данашњег Савета безбедности, да ли ће остати неутрални или ће донети, превагнути на неку страну?

Александар Шешељ: Мислим да сви државни органи у Србији треба да сагледавају оно што је национални интерес Републике Србије и српског народа, а то је свакако савезништво са Руском Федерацијом.

Српска радикална странка сматра да Србија треба да подржи Владимира Владимировича Путина, председника Руске Федерације и руски народ и акцију спашавања руског народа у Доњецку и Лугањској Народној Републици, који је био пред етничким чишћењем. То су наши ставови и сматрамо да би то било најисправније за Србију да уради.

Уколико немате више питања, хвала вам што сте дошли.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ