Конференција за новинаре, 24. мај 2018. године

Миљан Дамјановић: Поштовани новинари, и после више од две недеље од када смо апеловали на све државне органе, представнике Владе Републике Србије, није забрањен рад невладине организације Иницијативе младих за људска права. Они настављају са припремом своје манифестације, фестивала „Мирдита, добар дан“, која ће се одржати 30. маја у Београду. Хоћу да вас обавестим да ће Српска радикална странка данас предати МУП-у Републике Србије допис у којем ћемо обавестити представнике МУП-а да ће се функционери, чланови и симпатизери Српске радикалне странке, а очекујемо и грађане који размишљају на начин како управо и ми презентујемо чланове Устава и закона Републике Србије. Очекујемо да ће се они појавити у што већем броју и да ћемо спречити овај политички, антидржавни и антиуставни скуп.

С обзиром да у медијима провејава једна лажна слика и лажна информација од стране ове невладине организације, где они кажу да Српска радикална странка жели да забрани комуникацију и сарадњу некаква два друштва, данас смо вам за ову конференцију припремили доказни материјал и чињенице које говоре да овде није реч ни о каквој организацији два друштва, јер, као што видите, у међувремену су престали да спомињу било какву културу.

Ова невладина организација јасно на свом сајту каже да поред Србије делује и на „територији државе Косово“. С друге стране, објавили су документ, тј. они су потписници документа на 40 страна, који се зове „Косовска хронологија 1974-2017“, у којем стоји да су такозвани припадници, како они кажу, такозване терористичке групе ОВК – значи они их не називају правим именом, да су терористичка група – да су били приморани да се деведесетих година организују и узму оружје у руке како би се бранили од српске репресије, од српске полиције и српске војске, која је тада деловала на простору Косова и Метохије. Ово је још један апсолутно озбиљан политички документ којим се напада Устав Републике Србије и држава Србија. У овом документу можете прочитати величање Ругове, величање терориста, а с друге стране у овом документу стоји да је генерал Божидар Делић вршио одмазду, нападе на цивиле, као и да га оптужују да је вршио разне злочине над албанским цивилним становништвом. Такође, у овом документу ћете наћи све што је супротно истини, што је могло можда само да се чује од лажних сведока у Хашком трибуналу.

Они који би да сеју овде некакву културу и да развијају некакав дијалог, свакодневно јавно износе неке своје изврнуте чињенице, тобож да се они боре за некаква права.

Цитираћу, због вас новинара, у уводном делу овог документа се напада и садашња позиција Србије – Постоји позив на унутрашњи дијалог (мисли се на позив Владе Републике Србије), али у својим изјавама званичници Србије тврде и понављају следеће три тезе: није било насиља над косовским Албанцима током периода 1998-1999, самим тим и разлога за НАТО интервенцију; припадници Српског народа су највеће жртве сукоба на Косову; албанска страна је та која омета дијалог, док је српска страна „посвећена дијалогу.

А онда следи констатација ове невладине организације, која се, наравно, финансира од стране западних амбасада, њихова констатација на позив на дијалог гласи – Управо због ове три неуралгичне тачке званичног Београда према Косову, политика негирања ратних злочина и кампање етничког чишћења према косовским Албанцима је темељ сваке досадашње политике Београда према Косову, и она се наставља.

Да ли сте и у једном њиховом документу видели нешто друго о било каквим темама ван политике? То је доказ да је ово озбиљно плаћена политичка организација која делује као невладина организација, и наравно, за разлику од њих, ми који смо добили поверење од грађана, ми и треба да штитимо Устав Србије и законе Србије. Они говоре о некаквом културном наслеђу. Кад је реч о томе, о културном наслеђу, званично постоји нешто што је формирала Влада Републике Србије, а то је Канцеларија за Косово и Метохију. А када говоримо о било каквим културним дешавањима, ја ћу вас подсетити да постоје међународни фестивали: фестивал средњевековне музике „Медимус који се одржавао у Призрену; па су деца из Косовске Каменице учествовала на разним међународним такмичењима фолклора; имамо „Дане јоргована, имамо годишње концерте различитих културно-уметничких друштава... О каквој тој размени културе или било чега говоре представници ове невладине организације? Култура постоји на Косову и Метохији: средњевековна култура, она која је званична, која каже да на територији Косова и Метохије има преко 1.300 цркава, манастира, других објеката културе, локалитета, који чине културно наслеђе српског народа; да је у претходних 10 година оштећено преко 5.000 надгробних споменика, преко 250 српских православних гробаља и тако даље.

Када одете на њихов сајт, погледајте њихова званична саопштења и вести у претходним данима. Они представнике Српске радикалне странке (а баве се искључиво Српском радикалном странком) називају некаквим „Шешељевим путујућим циркусом“. Њихови активисти долазе овде и провоцирају транспарентомИзбаците Шешеља“, стоје испред Дома Народне скупштине. Затим, стављају се изнад државе и Устава тако што траже да се држава и друштво снажније супротставе слугама насиља, мржње и злочина, како они кажу, и ту говоре опет о посланицима и политици Српске радикалне странке. А о томе се јавно овде не говори у медијима, а не знам због чега се ћути. Као: они су просто фини, добри, ваљда се залажу за нека људска права. Подсетићу вас да су управо они ти који су тражили од Скупштине Републике Србије, а тражили су и да Београд памти геноцид у Сребреници. Да ли је то политика Владе Републике Србије? Дан сећања на геноцид у Сребреници, паљење 7.000 свећа испред Председништва; позивали су Атифете Јахјагу, а то им није било довољно, па ћу вас подсетити да су прекинули, на пример, промоцију Крајишникове књиге „Како се рађала Република Српска, записи из хашког затвора, где су тада, када се промоција одржавала у Дому омладине, они тај Дом назвали „Дом злочинаца Београда и називали га притом најпогрднијим именима. А имали смо и друге примере, као када су упали на промоцију књиге Веселина Шљиванчанина.

Српска радикална странка последњи пут упозорава представнике Владе Републике Србије да морају да реагују. Наши посланици су на Одбору за Косово и Метохију, присуствовао је заменик директора Козарев, предали комплетну документацију и затражили да Канцеларија за Косово и Метохију, која је владина институција, која је заштитник права Срба на Косову и Метохији и заштитник Устава, када су ова питања у фокусу, затражи не само спречавање разноразних манифестација које се најављују у Београду, већ управо да се забрани не само ова невладина организација, него и све невладине организације које се на сумњив начин финансирају од стране западних сила и које раде искључиво у интересу тих сила, а против државе Србије.

И зато ће Српска радикална странка, подвлачим, уколико се не забрани скуп 30. маја, бити тамо где се они окупљају, они који хоће да ударе на државу Србију, и свим силама ћемо, дозвољеним силама, спречити да се шири брука. На тај начин инсистираћемо да се на том месту брани Устав Републике Србије и од тога нећемо одступити, упркос свим притисцима које добијамо и од стране медија, који када извештавају о овим људима, кажу како они само желе некакав мир и сарадњу са Косовом. Не. То нису добронамерни људи. Ево, можемо да вам доставимо и све доказе у прилог томе, да прочитате њихове званичне документе, чији су они потписници, а у тим потписаним документима Србија се назива геноцидном државом, геноцидном творевином, Србија је вршила етничко чишћење, поједини посланици у српском парламенту и генерали Војске Републике Србије су злочинци, али се не дозвољава да се чује било каква реч било кога од оних који су на својски начин, на мученички начин, бранили интересе Србије у Хашком трибуналу. Управо они данас спроводе политику Хашког трибунала, која је чисто инквизиторска, а као што знамо, то је све само није суд и то је једини суд где не постоји никакво право.

Имате ли питања? Уколико нема, хвала вам што сте присуствовали конференцији.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР