Конференција за новинаре, 24. мај 2018. године

Немања Шаровић: Српска радикална странка, као што смо и најавили, наставиће редовно да присуствује суђењима пред Специјалним судом у тим процесима за наводне злочине који су извршени у Сребреници и околини Сребренице. Ми ћемо држати пажњу јавности и нећемо дозволити да оваква суђења и неправедне пресуде против Срба прођу незапажено.

Српска радикална странка сматра да је довољно срамно то што судови, попут Хашког трибунала, прекрајају историју, што суде искључиво Србима и што нико не препознаје српске жртве. Тако нешто не смеју радити и српски судови.

Потпуно је јасно да је у претходном периоду и под притисцима, пре свега са Запада, али и под притисцима ових из Хашког трибунала, да су поједини српски судови поступали практично као замена за Хашки трибунал.

Ми смо, као што то знате, прикупљали искључиво чињенице, прикупили смо велики број изјава и у потпуности реконструисали и расветлили догађаје о којима се овде ради и за које се суди оптуженим Србима.

Потпуно је јасно: не само да није било геноцида у Сребреници, него је јасно и то да многи злочини, који нам се приписују, заправо се нису ни десили.

Уколико имате неких питања, изволите. Уколико нема, хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР